© ATV

Maar één nieuwe besmetting in Borsbeeks woonzorgcentrum na uitbraak Indiase variant

Borsbeek -

In de getroffen afdeling in woonzorgcentrum Compostela in Borsbeek, waar afgelopen weekend de Indiase variant is opgedoken, is maar één nieuwe besmetting vastgesteld. Dat brengt het totaal op zeven. Op de andere afdelingen testte zowel personeel als bewoners allemaal negatief.

Jan Stassijns

Afgelopen weekend testten vijf bewoners van woonzorgcentrum Compostela in Borsbeek positief op het coronavirus. Bij drie van hen is de Indiase variant vastgesteld, bij de overige twee was er een sterk vermoeden. Eén bewoner, een hoogbejaarde man die al zwaar ziek was, is overleden. In de loop van de week kwam er nog één besmetting bij.

LEES OOK: Dode bij uitbraak met Indiase variant in Borsbeeks woonzorgcentrum: “We tasten in het duister”

De besmettingen werden vastgesteld op één afdeling en bij tafelgenoten. Dinsdag werd bij iedereen op die getroffen eerste verdieping een coronatest afgenomen. Uit de testresultaten blijkt nu dat er slechts één besmetting is bijgekomen, wat het totaal op zeven brengt.

“Het gaat ook om een tafelgenoot van de mensen die afgelopen weekend al positief testten”, zegt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek). “De situatie is dus onder controle. We wachten nog op het testresultaat van zeven personeelsleden. Als ook die negatief zijn, openen we vrijdag opnieuw het dagcentrum. Dan kunnen de bewoners van de niet-getroffen afdelingen ook opnieuw hun knuffelcontact ontvangen.”

Volgende week maandag worden de bewoners en personeelsleden van de getroffen afdeling nog voor een derde keer getest. Als alle resultaten negatief zijn, kan volgende week dinsdag het volledige woonzorgcentrum opnieuw normaal openen.

MEER OVER Coronavirus