©  Victoriano Moreno

PODCASTTIP. De man die zijn snor in brand stak

Gazet van Antwerpen luistert. Naar jou als je iets te vertellen hebt, maar ook naar de vele podcasts die gemaakt worden. De strafste, of ze nu over de regio gaan of door creatievelingen uit onze provincie worden gemaakt, bundelen we geregeld in onze podcasttips.

Paul Hendrickx

TITEL: De man die zijn snor in brand stak

THEMA: Het tragische, komische, literaire leven en werk van de in 2008 overleden schrijver JMH Berckmans

WIE IS DE MAKER: Radio Rix, een groep (literaire ) liefhebbers die in samenwerking met Cultuur Centrum Deurne podcasts maken. Marcel Vanthilt, die Berckmans heeft gekend, vertelt. Stukken Berckmans worden voorgelezen door onder andere Delphine Lecomte en Jeroen Olyslaeghers.

WAAROM MOET JE LUISTEREN? Omdat je soms buldert van het lachen, en minuten later moet huilen om zoveel ellende. Omdat Berckmans parelend proza heeft geschreven en je hem móét leren kennen. Omdat de bijbehorende muziek lekker ruig is en je terugbrengt naar de spannende jaren zeventig en tachtig. Omdat, zoals Vanthilt zegt, Berckmans een mengeling is van Van Ostaijen, Brusselmans en Louis Paul Boon.

QUOTE: “Eenzaamheid is de grootste kanker die er bestaat. Ik hou het uit door mijn schrijverij. Ik heb niemand die naast mij staat. Schrijven is een surrogaat voor alles wat je niet hebt.”

Volg hier de podcast

Spotify Soundcloud
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER GVA Podcasttip