Bram Sikkens (vooraan) en Artuur Peters (achteraan)  

Bram Sikkens (vooraan) en Artuur Peters (achteraan)  ©  BELGAPLUS

Mechelse kajakker Bram Sikkens gaat in Hongarije vol voor olympisch ticket

Voor Bram Sikkens en Artuur Peters breken spannende tijden aan. Zij varen woensdag en donderdag in het Hongaarse Szeged in de K2 1000 meter voor een ticket op de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

“We zijn zeker goed voorbereid”, zegt Mechelaar Bram Sikkens. “In de winterperiode konden we in onze bubbel trainen in Sevilla, in het zuiden van Spanje, en dat in perfecte omstandigheden. Daarna hebben we op Hazewinkel alles kunnen verderzetten. Naar mijn gevoel zijn we er klaar voor: we hebben gedaan wat we moesten doen. Qua voorbereiding heb ik een heel goed gevoel. Dat kon eigenlijk niet beter zijn.”

Er werd dus maanden getraind voor deze belangrijke tweedaagse. “Twee jaar geleden op het WK in Szeged hebben de beste zeven Europese boten zich al geplaatst. Nu valt er nog één ticket te verdienen. Wij waren op het WK bij de beste drie verliezers, het kan dus alle kanten uit. Maar het zou mij in een hoge graad van euforie brengen moest het toch lukken, want ik ben 25 en nam nooit eerder deel aan een olympisch toernooi.”

In Tokio staat de K2 1000m voor het laatst als olympische discipline op het programma. “Waarom ze dat beslist hebben, weet ik zelf niet. De afstand wordt gehalveerd en zal dus 500m bedragen. Voor ons hoeft dat niet echt een nadeel te zijn.”

Na de Olympic Qualifiers op woensdag en donderdag wordt in Szeged nog de World Cup georganiseerd. “Noem het gerust de wereldbeker. De beste internationale landen staan daarin tegenover elkaar. Maar of Artuur en ik daar aan zullen meedoen, hangt af van het resultaat van de Olympic Qualifiers. Artuur zal op de Qualifiers ook als K1 in de 1000m aan de start komen. Ik niet. Voor mij ligt de volle focus op de K2 1000m.”

(gf)

Meer sportnieuws