Overvallers wachten werkneemster Carrefour op en dwingen haar om deur te openen

Boom -

Vier mannen hebben woensdagochtend een overval gepleegd op de Carrefour Express, op de hoek van de Velodroomstraat met Guido Gezellestraat, in Boom. Het gezelschap sloeg toe nog voor de winkel opende: ze wachtten de eerste werkneemster die aan de slag ging op en konden zo geld, alcohol en sigaretten stelen.

tdk, jb

De overvallers sloegen kort voor zes uur woensdagochtend al toe. Ze hielden de buurtsupermarkt Carrefour Express wellicht al even in de gaten en wachtten geduldig tot de eerste werkneemster arriveerde. Zij begint immers een poosje voor de winkel opent om alles klaar te maken voor de opening.

Toen de vrouw naar binnen wou stappen, stond ze plots oog in oog met drie gemaskerde kerels waarvan er één een vuurwapen bij zich had. De vrouw werd gedwongen om de deur te openen en zo de overvallers, die uiteindelijk met vier bleken te zijn, mee binnen te laten.

Eenmaal in de winkel stapten de gangsters met de werkneemster naar het bureel van de winkel en konden daar geld stelen. Nadien werd er ook een partij alcohol en sigaretten meegenomen door de daders.

Richting atheneum

“Ze sloegen op de vlucht in de richting van het atheneum. Onze ploegen zijn onmiddellijk met een zoekactie in de buurt gestart, maar de daders konden niet meer worden aangetroffen”, zegt politiewoordvoerder Veronique Wegge.

Bij de overval op de Carrefour Express raakte niemand gewond maar de bedreigde werkneemster was wel diep onder de indruk van de feiten.

Het is al de tweede keer dat de winkel het slachtoffer wordt van een gewapende overval. In maart nog stapte een man, die gewapend was met een mes, naar een kassierster en eiste de inhoud van de kassa. Hij kon uiteindelijk met een beperkte buit op de vlucht slaan. Mogelijk stond een kompaan van de kerel tijdens de overval op de uitkijk.

De politie onderzoekt nu of er een verband is tussen beide feiten. Ook zullen de camerabeelden van de winkel en van gebouwen in de buurt grondig worden bestudeerd. De daders droegen een muts en mondmasker tijdens de feiten. Mogelijk zijn ze in de buurt ook gefilmd op een moment dat hun gezicht herkenbaar was.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio