©  BELGAIMAGE

Pro League hoopt op fans in stadions volgend seizoen

Ook voor de sport werden ­gisteren op het Overlegcomité versoepelingen aan­gekondigd, al heerst er nog veel onduidelijkheid.

De Pro League gaat ervan uit dat de versoepelingen voor de evenementensector ook minstens gelden voor de sportsector en hoopt dus op publiek in ­voetbalstadions vanaf volgend seizoen. Vanaf 1 ­juli mogen ­evenementen buiten doorgaan met 2.500 personen, vanaf 30 ­juli kunnen evene­menten buiten met 5.000 ­personen. Of die aantallen ook ­effectief zullen gelden in voetbalstadions en of de fans een ­negatieve test of iets soortgelijks zullen moeten voor­leggen, is nog onduidelijk. Later deze week volgt er meer info voor de sportsector.

De Belgische wielerwereld hoopt dan weer dat de jeugd vanaf 9 juni opnieuw kan ­koersen. Massimo Van Lancker, sport­technisch coördinator bij Cycling Vlaanderen, is vrij ­optimistisch. “Ik denk dat er nu perspectief komt. Hoe en wat? Daarvoor is het nog te vroeg. Dat zien we wel eenmaal we de ­protocollen in ons bezit hebben. Maar anderzijds zie ik dat er ­volgens het stappenplan geen beperkingen meer zijn voor sportactiviteiten vanaf 1 juli.”

De rest van de sportwereld was minder gelukkig. Officiële ­wedstrijden voor de jeugd zijn pas mogelijk vanaf 1 juli. Er heerst onbegrip in de sector dat contactloze outdoorcompetities niet per direct kunnen. (vva, hc, cpm)

MEER OVER Coronavirus