De vrouwen van Ferm Tielen staan bij de gloednieuwe troostplek aan het Sint-Jozefkapelletje in de Spoorwegstraat in Tielen. 

De vrouwen van Ferm Tielen staan bij de gloednieuwe troostplek aan het Sint-Jozefkapelletje in de Spoorwegstraat in Tielen. © Bart Van den Langenbergh

Ferm huldigt drie nieuwe troostplekken in

Kasterlee -

De vrouwenbeweging Ferm heeft zowel in Kasterlee, Lichtaart en Tielen met steun van de gemeente gemeente een troostplek gemaakt. Iedereen kan tot rust komen op deze groene plekjes aan de Sint-Jozefkapel in de Spoorwegstraat in Tielen, achter het woonzorgcentrum De Witte Bergen in Lichtaart en aan Rielenkapel in Kasterlee.

In navolging van heel wat andere afdelingen van Ferm verschenen er ook in elke deelgemeente van Kasterlee troostplekken. Op deze rustgevende plaatsen kan iedereen even op adem komen en troost vinden. Dinsdagavond werd de troostplekken in Tielen en Lichtaart ingehuldigd en woensdag is het de beurt aan de locatie in Kasterlee zelf. “Tijdens deze coronacrisis hebben veel mensen op afstand afscheid moeten nemen van een dierbare”, zegt Maria Nuyts van Ferm Tielen. “De troostplek is een plaats die stilte en ingetogenheid en kans tot ontmoeting biedt.”

In Tielen stelde de kerkraad de grond aan de Sint-Jozefkapel ter beschikking en heeft de gemeente de omgeving aangeplant. Er zijn ook nieuwe banken geplaatst. De Ferm-afdelingen plantten zelf nog bloembollen en in Lichtaart verscheen ook een troostboom.

 

 ©  Bart Van den Langenbergh

“De coronapandemie heeft ons leven op zijn kop gezet. Naast ziekte, afscheid en vereenzaming biedt ze echter ook kansen om te focussen op de essentie”, vertelt burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee. “Rituelen, plekken van verbondenheid en voeling met de natuur horen daarbij. Deze troostplekken sluiten daar mooi bij aan.” (bvdl)

De omgeving van de troostplek in Tielen is aangeplant en er kwamen ook nieuwe banken.  

De omgeving van de troostplek in Tielen is aangeplant en er kwamen ook nieuwe banken.  ©  Bart Van den Langenbergh

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio