De Heilig Bloedprocessie moet nog een jaar wachten om door de straten te trekken. 

De Heilig Bloedprocessie moet nog een jaar wachten om door de straten te trekken. © ram

Heilig Bloedprocessie en stratenloop opnieuw in alternatieve vorm

Hoogstraten -

De Heilig Bloedweek heeft net als vorig jaar te lijden onder de coronamaatregelen. De processie wordt vervangen door een viering, de 36ste editie van de stratenloop staat in het teken van het goede doel.

Ronny van den Ackerveken

Voor het tweede jaar op rij zijn er ook geen kermis en jaarmarkt in de Heilig Bloedweek, die dit jaar van 29 mei tot 6 juni plaatsvindt. Het Heilig Bloedcomité wil de eerste processiedag op zondag 30 mei toch niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Vanaf 9.30u wordt op RTV een viering rond het Heilig Bloedverhaal met muzikale omlijsting uitgezonden. “Met deze alternatieve editie willen wij iedereen danken die Heilig Bloed genegen is”, zegt pastoor Bart Rombouts. “Wij willen vooral de vele medewerkers en processiegangers niet vergeten en hopen volgend jaar opnieuw een beroep te mogen doen op iedereen. Hopelijk is op 12 en 19 juni 2022 corona voorgoed verleden tijd en kan de processie weer uitgaan.” Op Sacramentsdag donderdag 3 juni kunnen geïnteresseerden in de namiddag het Heilig Bloeddoek en het Heilig Sacrament bekijken in de Sint-Katharinakerk. Dat gaat met 15 personen tegelijk. Reserveren kan via het telefoonnummer 03/314 51 54.

Voedselbedeling

Voor de alternatieve stratenloop heeft de sportraad 36 kilometer looproutes en wandelknooppunten uitgestippeld in Hoogstraten. “Van 29 mei tot en met 6 juni kunnen sportliefhebbers een of meerdere routes van de ‘36 van Hoogstraten’ lopen of wandelen”, legt schepen van Sport Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) uit. “Met dit nieuwe concept willen we er toch nog een feestelijke editie van maken. Wie deelneemt, steunt bovendien het goede doel van welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je.” Indien met alle deelnemers de kaap van 3.600km wordt gehaald dan stort de organisatie 1 euro per 2 kilometer aan ’t Ver-Zet-je.Dat koopt daarmee basisvoeding voor de lokale voedselbedeling. Daarnaastschenkt de organisatie per deelnemer die alle routes loopt of wandelt een uitstelbrood aan ’t Ver-Zet-je.

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio