Meester Hannes van De Mozaïek krijgt een eervolle vermelding als boekenmeester. ©  RR

Meester Hannes van De Mozaïek valt in de (boeken)prijzen

Deurne -

Meester Hannes (26) van stedelijke basisschool De Mozaïek in Deurne is een van de drie winnaars van de prijs voor Beste Boekenjuf/-meester van het jaar. Hij ontvangt een boekenpakket voor de schoolbibliotheek. Leuk detail: de jonge leraar is in januari pas afgestudeerd.

Jan Stassijns

Er stond Deurnenaar Hannes Peiffer (26) dinsdagmiddag een grote verrassing te wachten. Met een filmploeg van Canon Cultuurcel, de organisator van de wedstrijd voor Beste Boekenjuf/-meester van het jaar, zou hij in zijn klas te weten komen dat hij één van de winnaars was.

Maar van alle dagen in een schooljaar moest meester Hannes uitgerekend dinsdag ziek worden, geen corona!, en thuisblijven. Niet gepanikeerd, want zijn leerlingen van het tweede leerjaar kunnen intussen ook hun enthousiasme digitaal overbrengen. Via het smartboard in de klas werd hij opgebeld en kwam hij te weten dat hij één van de winnaars was. En dat voor een jonge leraar die nog maar enkele maanden voor de klas staat.

“Blijkbaar doe ik het toch goed in mijn eerste jaar”, lacht meester Hannes. “Het is echt fijn, zeker omdat ik het toch samen met mijn leerlingen te weten ben gekomen. Dit had ik niet verwacht. ”

Een cameraploeg kwam de klas van meester Hannes filmen tijdens de bekendmaking.  ©  rr

De Boekenmeester-prijs wil leerkrachten die zich dagelijks inzetten om het lezen bij kinderen te bevorderen in de bloemetjes zetten. In totaal werden 75 juffen en meesters aangemeld in heel Vlaanderen door leerlingen, leerkrachten, ouders en collega’s. “Ik weet nog altijd niet wie mij heeft ingeschreven”, zegt Hannes. “Al vind ik het wel superleuk. Lezen is ontzettend belangrijk en ik zet daar ook echt veel op in bij mijn leerlingen. The sky is the limit. Dat geldt voor mij echt voor boeken. Je moet de kinderen er zo veel mogelijk proberen te geven. Er zijn zoveel boeken en verhalen dat er voor iedereen wel iets tussenzit. Ook in de lessen die niet specifiek over lezen gaan, gebruiken we boeken. Begrijpend lezen is superbelangrijk in het middelbaar. Ik probeer hen daar nu al van te laten proeven.”

Meester Hannes won een boekenpakket met veertig boeken voor de klasbibliotheek. De hoofdprijs ging naar Christophe De Turck, zorgcoördinator in De Telescoop, een freinetschool in Laken. Ook Ann Wicke van vrije basisschool ’t Hinkelpad in Wortegem-Petegem viel in de prijzen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio