© ATV

Luciano D’Onofrio vertrekt bij Antwerp

Luciano D’Onofrio (65) vertrekt per direct bij Antwerp. Dat hebben D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens gezamenlijk besloten.

yala

LEES OOK:

Interne machtsstrijd verdeelt Antwerp: positie Luciano D’Onofrio lijkt onhoudbaar

COMMENTAAR. Het afscheid van Luciano D’Onofrio was onvermijdelijk geworden

Het was intussen al even duidelijk dat er íéts moest gebeuren met het sportieve beleid van de Geat Old. Een artikel van Gazet van Antwerpen (zie bovenstaande link) gooide de interne machtsstrijd bijna exact een maand geleden in het openbaar en enkele dagen later stond teammanager Frédéric Leidgens, de rechterhand van D’Onofrio, op straat. Nu zit het er ook voor D’Onofrio zelf effectief op. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Antwerp wil snel een nieuwe sportieve structuur installeren.

Luciano D’Onofrio was uiteindelijk vier jaar sportief directeur van Antwerp. Het was voorzitter Paul Gheysens die hem kort na de promotie in 2017 naar de Bosuil haalde. In die tijd groeide de club razendsnel naar nieuwe successen in België en zelfs Europa.

‘Beschikbaar voor enige bijstand’

“Ik wens de heer D’Onofrio uitdrukkelijk te bedanken voor het belangrijke werk dat hij voor Antwerp leverde: de uitstekende keuze van voetbaltalenten, de selectie en aanwerving van de nodige krachten om het elftal sportief uit te bouwen”, zegt voorzitter Paul Gheysens op de clubwebsite. “De heer D’Onofrio leverde een belangrijke inbreng bij het behalen van het spectaculaire sportieve succes. Vier jaar is een eeuwigheid en beide partijen kijken tevreden terug op de samenwerking.”

Opvallend: ‘De heer D’Onofrio blijft beschikbaar voor enige bijstand indien de club dit zou wensen’, staat er nog te lezen in het bericht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  Kris Van Exel

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws