Maven. 

Maven. ©  Willem Van Puyenbroeck

Restaurants tevreden dat etentjes binnenkort weer binnen kunnen: “We gaan iedereen veilig ontvangen”

Wouter De Jongh is manager van Umami en Maven, twee restaurants op het hippe Zuid in Antwerpen die door plaatsgebrek geen terras kunnen zetten. Vanaf 9 juni kan hij de gasten gewoon opnieuw binnen ontvangen.

LEES OOK: OVERZICHT. Deze versoepelingen heeft het Overlegcomité aangekondigd

“We zijn heel blij dat we onze deuren opnieuw kunnen openen”, zegt Wouter De Jongh. “Maven heeft helemaal geen terras en de buitenruimte van Umami is te klein om op een rendabele manier te draaien. Bovendien valt buiten alle beleving weg die een restaurant maar kan hebben. Naast topgerechten is in onze zaken enorm geïnvesteerd in geuren, kleuren en muziek om een bezoek zo speciaal mogelijk te maken.”

In coronaveilige opstelling telt Umami ongeveer 110 plaatsen. Maven, dat vorig jaar geopend is en zijn tafels en stoelen dus vanaf dag één coronaproof geschikt heeft, komt eveneens uit op meer dan honderd. Alle plaatsen vliegen nu de deur uit.

“Ik zie reservaties van twintig minuten geleden, van veertig minuten geleden en van een uur geleden”, zegt Wouter. “Dat zijn mensen die na de persconferentie meteen geboekt hebben en dat doet me plezier. Umami en Maven zitten in de pakhuizen van de vroegere Luiknatie. Het zijn enorme zaken waar ook nog eens verlucht wordt. We gaan iedereen veilig ontvangen.” (grvr)

MEER OVER Coronavirus