Kleuterleidster Freya wou ook buiten het onderwijs iets doen met haar talenten. 

Kleuterleidster Freya wou ook buiten het onderwijs iets doen met haar talenten. © givl

Zomerkampen van Het Talentenpaleis zijn een groot succes

Lier, Nijlen -

Kleuterleidster Freya Min (30) richtte onlangs Het Talentenpaleis op. Ze wil kinderen hun talenten leren ontdekken zonder al te veel druk en organiseert hieromtrent ook kampen. En die kenden een groter succes dan ze verwacht had.

Gino Van Looy

“Ik ben oorspronkelijk als kinderverzorgster in het onderwijs gestapt”, begint Freya. “Omdat ik dyslexie had, dacht ik dat ik niet goed kon studeren. Tot ik op later leeftijd toch de stap gezet heb en vorig jaar haalde ik mijn bachelor kleuteronderwijs. Ik ben dus het bewijs dat bijna alles te maken heeft met motivatie en zelfvertrouwen.”

Freya is een gelukkige kleuterjuf, maar ze wou meer. “Ik zag dat mijn eigen zoon het moeilijk had in grote groepen en dat uitte zich ook op speelpleinwerkingen en opvang. Toevallig vonden we een kleiner jeugdkamp in Hallaar en daar voelde hij zich wel thuis. Toen besloot ik om me in te schrijven voor een cursus als talentenfluisteraar, om kinderen meer zichzelf te laten zijn.”

Kindermassage

Freya zocht zelfs een school voor haar zoon in functie van deze talenten. “Mijn zoon gaat naar de Ceder in Kessel omdat deze school werkt volgens de principes van de talentenfluisteraar. Daar voelt hij zich heel goed. Inmiddels heb ik mijn cursus ook afgerond en ben ik een kindertalentenfluisteraar. Daar heb ik in de klas mijn voordeel al mee kunnen doen. Ik ben gespecialiseerd in kindermassage en daar zijn mijn kleuters dol op. Ze vinden het leuk elkaar op een positieve manier aan te raken en ze vragen ook elke dag of we massage gaan doen. Het maakt hen ook veel rustiger en pestgedrag valt weg.”

80% bezet

Freya wou ook buiten het onderwijs iets doen met haar talenten. “Het klinkt misschien raar, maar in de vakantie val ik in een zwart gat. De kleuters geven mij heel veel energie. Daarom rijpte het idee om te beginnen met jeugdkampen voor heel kleine groepjes van maximum vijftien kinderen bij mij thuis. Mijn man helpt me. We willen bewust met de kinderen bezig zijn. Samen koken, in de natuur gaan, massages, enzovoort. We hebben zinvolle bezigheden genoeg. Blijkbaar is er veel vraag naar, want op heel korte tijd stroomden de inschrijvingen binnen en niet alleen uit Lier en omgeving. Momenteel is 80% van de plaatsen voor de zomervakantie al bezet. Ik had nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden, maar het is fantastisch.” (givl)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio