In de binnentuin van De Singel staan nu tenten van beeldend kunstenaar Dré Wapenaar. In juni vinden er concertjes plaats. 

In de binnentuin van De Singel staan nu tenten van beeldend kunstenaar Dré Wapenaar. In juni vinden er concertjes plaats. ©  Patrick Florin

De Singel zet seizoen in met stadsfestival

Antwerpen -

Vanaf 25 mei kan je tickets boeken voor het nieuwe seizoen van De Singel. Kersvers directeur Hendrik Storme pakt uit met een nieuwe reeks festivals.

Ilse Dewever

Met publiekstrekkers als dirigent Simon Rattle, theatermaker Ivo van Hove of muzikant Ryuichi Sakamoto oogt het seizoen 2021-2022 in De Singel indrukwekkender dan ooit. Met de nieuwe artistiek en algemeen directeur werd ook de ploeg van programmamakers verjongd en ligt er een opvallend divers programma op tafel. “Na dit coronajaar mochten we wel een tandje bijsteken”, zegt Hendrik Storme. “Van het afgelopen seizoen hebben we evenwel weinig producties kunnen recupereren. Veel artiesten zijn alweer bezig met nieuwe projecten.”

Een blikvanger in de programmatie zijn tien festivals, van september tot juni. “Zo’n meerdaagse laat toe om meer in de diepte te werken. Zo hebben we een festival rond de kosmos met een muzikale live-uitvoering van de film E.T., en een festival rond oude en nieuwe vormen van afscheid. Op deze manier pogen we ook nieuwe doelgroepen aan te boren.

Voor het stadsfestival Dear Antwerp, van 24 tot 26 september, organiseren we enkele projecten op locatie. Op de Ledeganckkaai verrast het Nadar Ensemble met een compositie voor groot ensemble en drie hijskranen. De kranen zelf voeren een choreografie uit. Even verderop, aan Petroleum Zuid, bouwt theatermaker Thomas Verstraeten zijn straat na. Met tweehonderd bewoners uit de Seefhoek probeert hij het alledaagse leven in de Familiestraat te beschrijven gedurende een heel jaar. Zo toont hij in deze voorstelling van vier uur een minder bekend stukje Antwerpen.”

Ook in juni presenteert De Singel nog een programma in de zalen en in de binnentuin. In de tenten van beeldend kunstenaar Dré Wapenaar vinden daar één-op-één concertjes plaats.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio