De politie en inspectiediensten controleerden naast het zwaar vervoer ook tal van personenwagens en ging na of ze geen openstaande boetes hadden staan. 

De politie en inspectiediensten controleerden naast het zwaar vervoer ook tal van personenwagens en ging na of ze geen openstaande boetes hadden staan. ©  Theo Derkinderen

Dagje controle: voor meer dan 30.000 euro aan openstaande boetes geïnd

Rumst, Puurs-Sint-Amands -

De politie heeft, samen met tal van inspectiediensten, een grootscheepse controleactie gehouden op zwaar vervoer. Daarnaast werden ook gewone voertuigen uit het verkeer gehaald. Opvallend: tal van bestuurders bleken nog openstaande boetes te hebben staan.

Theo Derkinderen

De controles vonden maandag plaats op de carpoolparkings van Rumst en Puurs. Naast ploegen van de lokale politie Rupel en Klein-Brabant en wegpolitie, namen ook de douane, de Vlaamse Belastingdienst, de RVA en de dienst Toezicht op Sociale Wetten deel aan de actie. “Tijdens die actie werden ook nummerplaten van voertuigen gescand om na te gaan of hun verkeersbelasting wel was betaald of dat er geen openstaande penale boetes waren. Verschillende mensen werden betrapt. Alles samen stonden er voor 31.500 euro aan penale boetes open”, zegt Elke Wauters van de lokale politie Klein-Brabant.

Tientallen vrachtwagens werden voor een controle aan de kant gezet. 

Tientallen vrachtwagens werden voor een controle aan de kant gezet. ©   Theo Derkinderen

Wie betrapt werd, moest zijn openstaande schuld onmiddellijk betalen of zijn voertuig achterlaten. De focus van de actie lag evenwel op een controle van het zwaar vervoer. “Onze mensen stelden vijf overtredingen op de ladingzekering vast, twee inbreuken op de wetgeving rond de tachograaf en er waren enkele overtredingen rond het goederenvervoer en de technische eisen. Ook opvallend is dat negen voertuigen niet geldig gekeurd waren en dat één voertuig met rode mazout rondreed.” (tdk)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio