©  BELGA

Willebroek mag zich ‘Solidaire Gemeente’ noemen

Willebroek -

De gemeente Willebroek engageert zich om steun te bieden voor de opvang en bescherming van mensen op de vlucht in het concept ‘Solidaire Gemeente’. Extra financiële ondersteuning of extra opvangplaatsen kan echter niet.

Een solidaire gemeente pleit ervoor dat België in de EU verantwoordelijkheid opneemt voor de opvang en bescherming van mensen op de vlucht. “In de regio zijn Bornem en Puurs-Sint-Amands al tot het netwerk van de ‘Solidaire gemeenten’ toegetreden. En nu Willebroek?”, vroeg Groen-raadslid Thierry Serrien op de gemeenteraad.

Schepen Bavo Anciaux (Open vld) zegt dat het bestuur de vraag tot toetreding tot de coalitie van solidaire gemeente behandelt. Willebroek wil onder meer de boodschap #ikbensolidair verspreiden en zo de boodschap van ‘coalitie van solidaire gemeenten’ ondersteunen. In het plan is de opvang van kwetsbare personen en gezinnen voorzien via het lokaal opvanginitiatief, wordt gezocht naar pleeggezinnen om niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op te vangen en wordt meegewerkt aan de uitbouw van een buddysysteem voor vluchtelingen. De schepen verduidelijkte dat het bestuur niet ingaat op de vraag om financiële ondersteuning te bieden, extra opvangplaatsen of een nieuw collectief opvangcentrum uit te bouwen in Willebroek. (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio