Het nieuwe zebrapad in de Hoogstraat maakt deel uit van een ruimere visie van het lokaal bestuur op verkeersveiligheid in Putte. 

Het nieuwe zebrapad in de Hoogstraat maakt deel uit van een ruimere visie van het lokaal bestuur op verkeersveiligheid in Putte. © rr

Nieuw zebrapad verhoogt veiligheid in Hoogstraat

Beerzel

In de Hoogstraat in Beerzel (Putte) ligt een nieuw zebrapad ter hoogte van het kruispunt met de Duivenstraat en een trage weg. De ingreep moet oversteken veiliger maken voor schoolgaande kinderen, busreizigers en buurtbewoners.

“We komen hiermee tegemoet aan een vraag die al langer leeft”, zegt schepen van Mobiliteit Nick Vercammen (Lijst Burgemeester). “Veel schoolkinderen en ouders steken hier over en gaan dan langs de trage verbinding verder naar school. Die loopt trouwens door tot op Beerzelberg. Ook voor wie hier de bushalte gebruikt, wordt het comfortabeler om over te steken. Een zebrapad is hier dus echt wel nodig.”

De gemeente wil de verkeersveiligheid op verschillende plekken permanent verhogen. Er zullen dus nog aanpassingen op gemeentewegen volgen. (kvro)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen