Een zicht vanuit de Hoevelaan op Senthout. 

Een zicht vanuit de Hoevelaan op Senthout. © Chris Van Rompaey

Proefopstelling in Senthout in Duffel moet sluipverkeer ontmoedigen

Duffel, Lier -

In het Senthout in Duffel, ter hoogte van het kruispunt met de Hoevelaan, geldt vanaf maandag 17 mei een proefopstelling. Die houdt in dat Senthout geknipt wordt, waardoor de straat doodlopend wordt voor gemotoriseerd verkeer.

Chris Van Rompaey

“We knippen het Senthout in tweeën ter hoogte van de Arkelloop, net voorbij het kruispunt met de Hoevelaan. Gemotoriseerd verkeer zal door die knip vanuit de Hoevelaan niet meer naar links richting Senthout en Lintsesteenweg kunnen afslaan. Fietsers en wandelaars kunnen wel blijven passeren”, zegt schepen van Mobiliteit Ann Van Winkel (CD&V).

“In het deel van het Senthout, vanaf de Hoevelaan in de richting van de Uitbreidingsstraat, voeren we eenrichtingsverkeer in over een afstand van 40 meter. Gemotoriseerd verkeer dat uit de Bremstraat komt en naar de Hoevelaan wil, moet via de Uitbreidingsstraat naar de Hoevelaan rijden. Fietsers en wandelaars kunnen in dat deel van het Senthout wel in beide richtingen door.”

“Deze proefopstelling gebeurt in samenwerking met de stad Lier. Tijdens de proefopstelling vinden verkeerstellingen plaats om de impact van de proefopstelling op het verkeer te beoordelen. We deden ook al tellingen vóór de proefopstelling om een vergelijking te kunnen maken. Na gunstige evaluatie wordt de proefopstelling definitief”, stelt Van Winkel.

De knip in Senthout zorgt ervoor dat je niet meer richting Lintsesteenweg (kruispunt OKay) kunt. 

De knip in Senthout zorgt ervoor dat je niet meer richting Lintsesteenweg (kruispunt OKay) kunt. © Gemeente Duffel

Onthardingsproject

De gemeente Duffel krijgt van de Vlaamse overheid subsidies om een gedeelte van het Senthout te ontharden. Meer bepaald het gedeelte vertrekkende vanaf het kruispunt met de Hoevelaan in noordelijke richting. Dit onthardingsproject bestaat onder meer uit het weer open leggen van de ingebuisde Arkelloop. Dit verhoogt de waterbuffering en vermindert de kans op overstromingen in de wijk De Beunt.

“Dit onthardingsproject leek ons de ideale gelegenheid om ook iets te doen aan het verkeer in de wijk achter De Beunt. In en rond het natuurgebied vlak achter wijk De Beunt wordt namelijk veel gewandeld en gefietst. Maar de laatste tijd rijdt er meer en meer gemotoriseerd verkeer voorbij. Door met de proefopstelling de straat doodlopend te maken, proberen we dit af te remmen en de weg aan het natuurgebied veiliger te maken voor fietsers en wandelaars”, zegt schepen Van Winkel.MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio