© rtv

Seizoen Defour zit erop wegens blessure: KV Mechelen schakelt hem in als coach

De actieve voetbalcarrière van Steven Defour zit erop. De ex-Rode Duivel heeft vorige week een spierscheur in de quadriceps opgelopen waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. KV besliste dan maar om hem per direct in te schakelen in de trainersstaf. Defour stond vandaag voor de eerste keer op het trainingsveld en zal donderdag op Standard in de tribune zitten samen met analist Jan Boden.

thst

Verrassende verschijning op de (digitale) persbabbel met Wouter Vrancken vanmiddag: Steven Defour in een zwarte trainersplunje. De Mechelse coach haalde zijn nieuwste assistent voor de webcam om zelf het nieuws wereldkundig te maken.

“Vrijdag op training heb ik na een beweging last gekregen van mijn quadriceps. We hebben dan het weekend afgewacht en maandag een echo genomen. Daar is dan een blessure (scheurtje, red.) ontdekt waardoor ik drie weken buiten strijd zou zijn. Dan is het gedaan hé”, deed Defour nuchter zijn uitleg.

“Wist dat dit kon gebeuren”

Het feit dat zijn spelerscarrière er nu definitief opzit maakte geen nieuwe emoties los bij de middenvelder. “Ik had al afscheid genomen in die laatste thuismatch. Ik wou natuurlijk wel doorgaan tot het einde van de play-offs. Dat was een mooie afsluiter geweest, maar in mijn hoofd was ik al klaar om te stoppen. Het is jammer dat het met een blessure moet gebeuren, maar toen ik het verdict hoorde was ik ook niet in die mate ontgoocheld dat ik tijd nodig had om het te verwerken. Ik heb direct de knop omgedraaid omdat ik wist dat het op elk moment kon gebeuren. Ik had verwacht dat het in mijn kuiten ging gebeuren maar het was nu de quadriceps (lachje). Op zich heb ik er nog een mooi einde aan kunnen breien met de ploeg. Ik hoop nu dat ze die reeks verderzetten.”

Eerste training

Een dag na het verdict stond Defour al op het Mechelse oefenveld voor zijn eerste training als assistent-coach. “Ik heb al serieus mogen werken hier (lacht). Nee, het is de bedoeling dat ik nu de kans krijg om alles wat gewoon te worden. Zodat ik rustig mijn plaats kan vinden en kan kijken wat ik kan bijbrengen. De club geeft me de vrijheid om te kijken wat kan. En met de coach en de rest van de staf zit ik al op dezelfde lijn. Daar verwacht ik dus geen problemen.”

De rol van Defour binnen de sportieve staf zal zich specifiek richten op individuele spelersbegeleiding, met extra aandacht voor de jongere spelers. “Dat is omdat ik voor mijn UEFA A-licentie al een paar trainingen heb gegeven aan de jeugd. Het is ook één van de punten waar we nog in kunnen groeien als club. Dan is het belangrijk dat er één extra iemand is in de staf die zich daarmee kan bezighouden.”

Naar Sclessin

Zijn eerste officiële match in zijn nieuwe functie volgt donderdag op bezoek bij zijn ex-club Standard. Op Sclessin zal Defour niet in de dug-out plaatsnemen maar hoog in de tribune om de match van daaruit te analyseren samen met video-analist Jan Boden. “Speciaal om mijn trainerscarrière daar te beginnen? Niet echt. Het is nu niet meer aan mij hé.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws