Thomas Schiltz en Vicky Vanmarcke op de nieuwe Swapfietsen. 

Thomas Schiltz en Vicky Vanmarcke op de nieuwe Swapfietsen. © Stijn Van de Sande

Primeur voor Dijlestad: Swapfiets lanceert ‘omafietsen’

Mechelen -

Gebruikers van Swapfiets in Mechelen kunnen voortaan ook kiezen voor een oer-Hollandse ‘omafiets’. Het model is al enorm populair in Nederland. “Mechelen is vlak en je kan hier prachtig fietsen langs het water, net zoals in Nederland. Het model past hier dus perfect”, aldus het bedrijf.

Stijn Van de Sande

Swapfiets werd een jaar geleden gelanceerd in Mechelen. De Dijlestad was de vijfde Belgische stad waar de fietsen met het opvallende blauwe voorwiel in het straatbeeld verschenen. Via Swapfiets kan je een fiets voor een langere periode huren. Wanneer de fiets beschadigd is, wordt hij meteen hersteld of krijgt de gebruiker een nieuwe fiets. Zo is die altijd zeker van een werkende tweewieler.

“Tot nu toe konden Belgische gebruikers kiezen tussen twee modellen: de ‘Deluxe’ met zeven versnellingen of de ‘Power 7’, een elektrische fiets”, vertelt districtmanager Thomas Schiltz. “Daar komt nu de ‘Original’ bij. In Nederland was dit het eerste model waarmee we werkten en ze zijn er immens populair. Het is een oer-Hollandse ‘omafiets’, inclusief terugtraprem en gekleurd retroframe.”

Swapfiets koos voor de Belgische lancering van het model niet toevallig voor Mechelen. “Niet alleen is Mechelen de stad waar we het meest recent gestart zijn, de stad heeft ook enorm veel raakvlakken met Nederland”, aldus Schiltz. “Het is hier vlak en je kan er prachtig fietsen langs het water. In dat opzicht past deze ‘Original’ perfect bij Mechelen.”

Deeleconomie

“Ik ben blij dat het aanbod verder uitbreidt”, zegt Mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Swapfiets laat je nadenken over of je wel een fiets moet kopen. Door een fiets te huren heb je vaak minder kopzorgen en draag je bij aan de deeleconomie. Op dat vlak is Swapfiets een mooie aanvulling op de initiatieven rond deelmobiliteit die we in de stad hebben.”

Momenteel telt Swapfiets in Mechelen zo’n 250 gebruikers. De prijs van een abonnement is afhankelijk van de formule die je kiest en het model van fiets. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio