©  BELGA

 

 ©  Isosport

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Geen eerste zege voor Antwerp, Club Brugge ruikt de titel

Daags nadat Racing Genk weer spanning in het titeldebat bracht, heeft Club Brugge orde op zaken gesteld. De competitieleider klopte Antwerp na zes dolle minuten waarin drie goals vielen, eindstand 2-1. De kloof is zo opnieuw vijf punten, waardoor blauw-zwart donderdag aan één punt op het veld van Anderlecht genoeg heeft om zijn zeventiende landstitel binnen te rijven. Voor Antwerp, dat in de play-offs voorlopig 1 op 12 pakt, is de tweede plaats weer wat verder weg.

tsfn

Stem hier op jouw Man van de Match na Club Brugge - Antwerp

Voor de derde keer al in 2021 – de beker, de reguliere competitie en nu ook de play-offs – zakte Antwerp naar Jan Breydel af, waar de zenuwen strakgespannen stonden. Genk naderde door de zege op het veld van Anderlecht tot op twee punten van de competitieleider. Bij Club verscheen Vanaken opnieuw niet aan de aftrap. In het andere kamp ontbrak Verstraete door schorsing. Verstraete was zijn vervanger.

Magneet Le Marchand

Na een draak van een match op donderdag wilden we in de return meer spektakel zien. De bezoekers begonnen vrank en vrij. Mbokani ging met twee kopballetjes in evenveel minuten zijn kans. Ook Club stak snel de neus aan het venster. De Laet verloor Mata uit het oog en legde de rechtsback neer buiten de zestien. Noch de ref noch de vlaggenman grepen in.

Wanneer de thuisploeg toch eens de grote rechthoek binnenraakte, stond Le Marchand op de juiste plaats om in te grijpen. De Fransman riskeerde lijf en leden om de nul op het bord te houden. Ook Hongla toonde met zijn spelverleggingen dat er nog wat zuurstof in de tank zit. Alleen bleek kansen afdwingen net als drie dagen geleden bijzonder moeilijk. Wanneer Mbokani toch eens uitbrak en Kossounou tot een fout dwong, greep scheidsrechter Laforge niet in, tot ergernis van de Antwerp-bank.

 

 ©  BELGA

Wat doet Dost?

Ook de Bruggelingen stelden de beslissingen van de arbitrage verschillende keren in vraag. Een teken van zenuwachtigheid. Maar de blauwhemden werden ook dreigender in het slotkwartier van de eerste helft, met een niet te missen kans voor Dost. De Nederlandse scherpschutter, geboren om goals te maken, legde het leer toch nog af naar Rits. Een daad van altruïsme die we niet hadden verwacht. Zo kon, wie anders dan Le Marchand, nog tussenkomen.

Clement greep in aan de rust en haalde Rits naar de kant voor Vanaken, maar zag dat Antwerp met enkele offensieve impulsen het scherpst uit de kleedkamer kwam. Toen zijn ploeg toch eens dreigde, was het prijs. De Ketelaere rondde een knappe één-twee met Dost in twee tijden af. Lang duurde de vreugde niet. Anderhalve minuut later hing de gelijkmaker tegen de touwen. Lukaku kreeg alle ruimte om voor te zetten, en deed dat als in zijn beste dagen. Mbokani werkte aan de eerste paal proper af.

Zes straffe minuten

Het hield nu niet op. Want binnen een tijdsbestek van zes minuten kregen we drie goals te zien. Vanaken zette vanop de stip zijn team weer op voorsprong. Een terechte strafschop, nadat Butez op onbesuisde wijze Lang neerhaalde. De Great Old had nog genoeg tijd om te reageren, en deed dat ook na een snedige opening van Miyoshi. Buta verloor echter het overzicht, waardoor Kossounou met een ultieme ingreep nog tussenkwam. De Ketelaere en Lang dreigden nog voor Club, dat vooral bang aftelde. In het ultieme slot kwam Seck met een kopbal nog bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Het bleef bij 2-1, waarna een diepe zucht door Olympia ging. De titel ligt binnen handbereik voor Club. Antwerp, dat vier punten minder telt dan Genk, lijkt in de resteren twee duels met Anderlecht te zullen strijden om plaats drie.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Antwerp was het best op het middenveld

REACTIES. Vercauteren verving Verstraete door De Sart: “Ik was niet ontevreden, integendeel zelfs”

COMMENTAAR. Zelfs zonder tweede plaats mag Antwerp trots zijn op deze play-offs

    MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

    Meer voetbalnieuws