©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Slaapverwekkende Antwerp-Club levert terecht geen winnaar op

Antwerp en Club Brugge hebben al het vierde gelijkspel in de Champions’ play-offs afgeleverd. Een brilscore dan nog, meer dan logisch na een slappe pot voetbal. Speeldag 3 baarde zo een muis in de klassering, en daar kan alleen blauw-zwart blij om zijn. Zondag (18u30) staan Club en Antwerp opnieuw tegenover elkaar, en rekenen we op meer spektakel.

dige

We zagen in beide play-offs al veel goeie matchen, maar wat de 22 tenoren voor rust op de Bosuil tentoonspreidden, hoorde niet op dit niveau thuis. Een kansarme eerste helft leverde amper twee keer doelgevaar op aan bezoekerszijde, telkens na Antwerps balverlies. Een eerste moment van opschudding volgde nochtans na twee minuten. Verstraete leverde een ziekenhuis bal af. De goed infiltrerende Rits gleed uit bij het afdrukken.

Rits die de diepte opzoekt was trouwens het plannetje waarmee Clement met zijn manschappen naar Deurne-Noord was afgezakt. De Brugse oefenmeester zette er zelfs Vanaken verrassend voor op de bank. Vercauteren had na de uitstekende prestatie in Anderlecht, en bij gebrek aan keuze-opties, geen reden om wijzigingen door te voeren in zijn basisopstelling.

Hard tegen onzacht

Het zou een potig duel worden tussen stamnummers 1 en 3. In de zesde minuut landde Lang met zijn voet op de enkel van Verstraete. Scheidsrechter Van Driessche en de VAR gaven geen krimp. Een gele kaart was op z’n minst op zijn plaats. Verstraete wees de ref er nog even op dat híj́ op speeldag 4 tegen Charleroi voor een gelijkaardige fase een rood karton onder de neus geschoven kreeg.

Beide teams bikkelden dat het een lieve lust was, en om de haverklap ging er iemand tegen de grond. Hetzij door uit te schuiven, hetzij door een bal in het aangezicht. Op die manier kwam er geen tempo in de match. De Laet deelde net als vorige zaterdag aan Nmecha een cadeautje uit, maar Vormer kon niet profiteren.

In het derde kwartier trok de thuisploeg het laken iets meer naar zich toe. Hongla kreeg met enkele fraaie schijnbewegingen en doorsteekballen een beetje schwung in het spel. Mignolet tot een noemenswaardige redding dwingen, lukte Antwerp echter niet. Ook niet bij het begin van de tweede periode, toen Seck met een lange bal Buta wegstuurde. De Portugees legde gemeten terug tot bij Mbokani, die ondanks een goeie uitgangspositie te zwak besloot. Aan de overzijde moest Butez toch eens aan het werk op een lage schuiver van De Ketelaere.

Status quo in de stand

Een veelbelovend begin van de tweede periode, en daar bleef het bij. Ook nu kabbelde deze topper maar wat voort. Van Driessche gaf kemphanen Lang en Verstraete uiteindelijk toch geel. De derde al voor die laatste, waardoor hij de verplaatsing naar zijn vertrouwde Brugge mist. Antwerp en Club kwamen niet tot scoren, en leverden zo het eerste doelpuntenloze duel af in deze play-offs. De Great Old blijft op plaats drie hangen, met evenveel punten als nummer vier Anderlecht. Genk heeft er drie meer. Koploper Club heeft nog steeds vijf punten meer dan de Limburgers.

    MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

    Meer voetbalnieuws