Projectontwikkelaar Jordi Busschop aan de zuiderse villa die wordt gesloopt. 

Projectontwikkelaar Jordi Busschop aan de zuiderse villa die wordt gesloopt. ©  Dirk Vertommen

Zuiderse villa wijkt voor 24 appartementen en vier woningen

Mechelen -

Aan park Grisar in Mechelen-Zuid wordt een zuiderse villa afgebroken voor de realisatie van het nieuwbouwproject Hof ter Beuken. Een projectontwikkelaar bouwt op het domein in het groen 24 appartementen en vier gezinswoningen. De werkzaamheden in het binnengebied tussen de Brusselsesteenweg en de Zemstbaan beginnen eind dit jaar.

Sven Van Haezendonck

Enkele jaren geleden geraakte de projectontwikkelaar in gesprek met de eigenaar van de villa, gebouwd op een terrein van ruim achtduizend vierkante meter. “Hij wilde het domein verkopen. Samen met een architect hebben we toen bekeken wat we met de gronden kunnen doen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we het groene karakter van de site moesten behouden”, vertelt Jordi Busschop van Wolf Invest.

Ondertussen beschikt de ontwikkelaar over een omgevingsvergunning om in het binnengebied een nieuw woonproject vorm te geven: Hof ter Beuken. Langs een voorlopig nog privatieve weg die wordt aangelegd, komen er vier gezinswoningen. Daar liggen vandaag nog tennisvelden. In de plaats van de zuiderse villa zelf met een zwembad en een bijhuis verrijzen 24 nieuwbouwappartementen. “We bouwen er twee kleinschalige appartementsblokken met drie bouwlagen”, zegt Busschop.

Een impressie van de nieuwbouwappartementen. 

Een impressie van de nieuwbouwappartementen. © Conix RDBM Architects

In het ene gebouw komen er zestien appartementen, in het andere acht. Ondergronds worden ze met elkaar verbonden door een parkeergarage. “Op die manier respecteren we het groene aspect. Er verdwijnen bijna geen bomen”, stelt Jordi Busschop.

Begin dit jaar kwam het project nog ter sprake in de gemeenteraad. Omdat er bomen worden gekapt, klonk er kritiek van de oppositie. “Wij hebben onze plannen met de buren besproken. Toen we onze aanvraag indienden, is er geen enkel bezwaar gekomen. We gaan overigens ook heel wat bomen bijplanten”, reageert de ontwikkelaar.

Eind 2023 klaar

Eind deze maand begint de verkoop van Hof ter Beuken. De bouw zelf start later dit jaar. Eind 2023 moet de nieuwe residentie afgewerkt zijn. “Een gemiddeld appartement is 130 vierkante meter groot en heeft drie slaapkamers. We moesten van de stad ook zorgen voor enkele appartementen met één slaapkamer, maar die zijn wel tachtig vierkante meter groot”, legt Busschop uit.

De prijzen voor een appartement met één slaapkamer starten vanaf 255.000 euro. Voor een ruimer optrekje met drie slaapkamers betaal je minstens 380.000 euro. “De terrassen zijn gemiddeld 23 vierkante meter, maar je hebt er bij appartementen van 160 vierkante meter ook van zestig vierkante meter”, zegt de ontwikkelaar. De prijzen voor een woning start vanaf 485.000 euro.

De woningen links komen op de locatie van de tennisvelden. Centraal ruimt de  villa met zwembad plaats voor 24 appartementen. 

De woningen links komen op de locatie van de tennisvelden. Centraal ruimt de villa met zwembad plaats voor 24 appartementen. ©  Conix RDBM Architects

Wolf Invest richt zich met het project zowel op jonge gezinnen als senioren. “Op jonge mensen vooral voor de huizen en voor appartementen met drie slaapkamers op de benedenverdieping en de eerste verdieping. Het oudere publiek hopen we aan te spreken met onze grotere units op de hogere verdiepingen. Je hebt er zicht op een mooie tuin zonder dat je zelf het onderhoud nog moet doen”, vertelt Jordi Busschop.

Malines Group verzorgt de verkoop van het Hof ter Beuken. “Het project is heel goed gelegen. In de buurt zijn er verscheidene winkels zoals een grote Carrefour. Het ligt vlak bij de E19 en ook het station en het stadscentrum zijn vlot bereikbaar”, zegt vastgoedmakelaar Joëlle Leunen.

LEES OOK: Woonproject naast park Grisar oogst kritiek

Op de site worden ook vier gezinswoningen gebouwd. 

Op de site worden ook vier gezinswoningen gebouwd. ©  Conix RDBM Architects

LEES OOK: Verwilderd domein met kasteelruïne opent in lente 2021 voor publiek

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio