© tdk

Drie bewoners naar ziekenhuis na keukenbrand in Ruisbroek

Op de Moerplas in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) zijn maandagnacht drie mensen van een gezin naar het ziekenhuis overgebracht nadat ze te veel rook hadden ingeademd bij een keukenbrand.

tdk

De bewoners, een gezin met drie kinderen, lagen al te slapen toen het vuur in de keuken uitbrak. Een van hen werd wakker en sloeg alarm bij de andere bewoners.

“In de keuken is er brand ontstaan aan het kookfornuis. Daar stond een pot met olie of frietvet op”, licht brandweerkapitein Eric Simon toe. “Het vuur is in de dampkap geslagen en ook een plat dak vatte vuur. Gelukkig hebben we de vlammen zeer snel onder controle gekregen zodat de schade beperkt bleef tot de keuken. In de keuken, vlak bij het fornuis, stond nog een pot met kampeergas. Dat is gelukkig niet ontploft.”

Drie gezinsleden ­– de vader, een zoon en een dochter – ademden te veel rook in en werden voor een medische check-up naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen liep ook lichte brandwonden op tijdens een bluspoging.

De moeder en een dochter werden tijdens de bluswerken opgevangen door de buren van wie de man des huizes ook brandweerman is.

“De keuken is beschadigd door de brand, maar de rest van de woning is gevrijwaard en nog bewoonbaar”, aldus nog de brandweer.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio