Mia Van Hove, Mie van den broeck, Christel Onsea, Monique Truyts, Annemie Ramon en Lief Wynants deelden de ontbijtmanden in Westerlo uit. 

Mia Van Hove, Mie van den broeck, Christel Onsea, Monique Truyts, Annemie Ramon en Lief Wynants deelden de ontbijtmanden in Westerlo uit. © Hans Otten

Lionsdames delen 750 ontbijtmanden uit aan moeders

Westerlo, Herselt, Hulshout, Laakdal -

Serviceclub Juweel der Netevallei heeft maar liefst 750 ontbijtboxen uitgedeeld aan gezinnen in armoede in de regio rond Westerlo en Laakdal. Het thema staat het hele jaar in de aandacht van de Lionsclub.

Hans Otten

De ontbijtactie vond gelijktijdig plaats in Westerlo, Herselt, Hulshout, Laakdal en Heist-op-den-Berg, waarbij de verschillende bestuursleden van Lionsclub Heist-Westerlo verspreid over de verschillende afhaalpunten de pakketten uitdeelden aan de gezinnen die het financieel lastig hebben. Om dat doelpubliek te bereiken, hadden ze de hulp gekregen van de betrokken gemeente- en OCMW-besturen, zodat de uitgebreide traktatie zeker bij de juiste mensen terechtkwam. Juweel der Netevallei bestaat uitsluitend uit dames.

“Deze actie is het startschot van een project dat we spreiden over twee jaar”, legt voorzitster Christel Onsea uit. “Mensen in armoede hebben het nu nog zwaarder te verduren dan voor de pandemie. Zelf heb ik een driedaagse vorming gevolgd bij Wouter Cox, die verantwoordelijk is voor het Netwerk tegen Armoede. Om de ontbijtboxen te financieren, verkochten we Lionsclub koffieverwenboxen. Met succes, want we konden 750 ontbijtmanden verdelen.”

Om het eigen netwerk verder te sensibiliseren voor de armoedeproblematiek in de Zuiderkempen organiseren de dames later dit jaar nog een diner-causerie met sprekers zoals professor Peter Adriaenssens, kinder- en jeugdpsychiater, en professor Bruno Vanobbergen, voormalig kinderrechtencommissaris. In november volgt een concert waarvan de opbrengst integraal naar dit project gaat. Een opvallende actie volgt in 2022, wanneer Juweel der Netevallei een groot kinderfeest voor gezinnen in armoede plant.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio