Het dodelijke arbeidsongeval gebeurde bij chocoladebedrijf Baronie.

Het dodelijke arbeidsongeval gebeurde bij chocoladebedrijf Baronie.© jhm

Drama in chocoladebedrijf: 18-jarige stagiair overleden na elektrocutie

Veurne/Koksijde -

In het bekende Veurnse chocoladebedrijf Baronie, onder meer bekend van het merk Jacques, is een 18-jarige stagiair overleden bij een arbeidsongeval. De jongeman stierf maandagmiddag door elektrocutie.

Jelle Houwen

Het dramatische arbeidsongeval gebeurde maandagmiddag iets voor 17 uur bij Baronie in de Ondernemingenstraat in Veurne. De omstandigheden zijn nog onduidelijk. “Onze diensten werden iets voor 17 uur verwittigd”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “Toen we ter plaatse gingen, bleek het om een elektrocutie te gaan.”

“Een 18-jarige jongeman uit Koksijde die momenteel aan de slag is als stagiair in het bedrijf, had de opdracht gekregen om werken uit te voeren in een elektriciteitscabine. De jongen loopt nog school in het VTI van Veurne. Tijdens die werken moet er iets fout gelopen zijn en werd de jongen geëlektrocuteerd. Een ambulance en een mugdienst kwamen ter plaatse, maar alle hulp voor de jongen kwam te laat.”

In shock

Het parket werd verwittigd en de plaats werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook het arbeidsauditoraat werd verwittigd. Die zal de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk inschakelen voor het onderzoek. “Onze diensten stonden ook in voor de slechtnieuwsmelding bij de familie van de jongen”, aldus nog Fonteyne. Ook de brandweer kwam ter plaatse om in het bedrijf een tent te plaatsen.

In het chocoladebedrijf Baronie aan de Ondernemingenstraat in Veurne worden tal van chocoladeproducten gemaakt zoals tabletten, pralines en truffels. Het bekendste merk is chocolade Jacques. Baronie is een internationale speler met bijna tweeduizend werknemers en heeft naast de vestiging in Veurne ook afdelingen in Nederland en Duitsland.

Na het dodelijke arbeidsongeval waren heel wat arbeiders in shock. Het bedrijf en de politie zorgde, voor de gepaste begeleiding.