Raymond Tibax werd in 1997 gehuldigd als verdienstelijk lid. 

Raymond Tibax werd in 1997 gehuldigd als verdienstelijk lid. © Mon Rottiers

AC Lierse-boegbeeld Raymond Tibax thuis overleden

Lier -

Raymond Tibax (83), erevoorzitter van atletiekclub AC Lierse, is maandagmorgen in zijn woning in Lier overleden. Hij was al een tijd ziek.

Raymond Tibax in 2017. 

Raymond Tibax in 2017. © Mon Rottiers

“Raymond werd in 1967 voorzitter van AC Lierse. Aangezien hij niet getrouwd was, had hij veel vrije tijd en die stak hij grotendeels in de club. Dat was zijn lang leven. Hij probeerde steeds alle atletiekwedstrijden bij te wonen en de interclubs zag hij als hoogdagen. Raymond was niet alleen erg fier op zijn club, maar ook op de atleten en hun prestaties”, zegt An Verret, tot in oktober vorig jaar secretaris van AC Lierse.

“Een van Raymonds eerste grote verdiensten als voorzitter was de realisatie van een atletiekpiste in het jeugdcentrum van voetbalclub Lierse in Kessel (Nijlen). Alhoewel onze atleten daar prachtprestaties neerzetten, bleef Raymond ijveren voor een echte atletiekpiste in Lier. Dat is hem uiteindelijk in 1998 ook gelukt.”

“Raymond Tibax is voor AC Lierse héél belangrijk geweest. Hij was het boegbeeld van de club en was overal gekend”, vertelt Verret. “In oktober vorig jaar nam hij afscheid als voorzitter. Hij zag in dat de taak hem steeds zwaarder werd en dat het tijd was dat een jongere generatie de fakkel overnam. Sindsdien was Raymond erevoorzitter.”  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio