Nieuwe besmettingen in Klimop. 

Nieuwe besmettingen in Klimop. © Erik Van Eycken

Nieuwe coronabesmettingen in Bonheidense basisschool Klimop

Bonheiden -

Voor de tweede keer in anderhalve maand is basisschool Klimop in Bonheiden slachtoffer van het coronavirus. De school doet er nochtans alles aan om een streng coronabeleid te voeren, de directrice reageert dan ook verbaasd.

Voorlopig gaat het over drie leerkrachten en zes leerlingen die een besmetting opliepen. “Dit weekend werden de hoogrisicocontacten al voor een eerste keer getest”, zegt directrice Esthee De Caluwe. “De eerste resultaten wijzen uit dat het over een variant kan gaan, maar niet de Indische”, voegt ze toe.

Ondanks de besmettingen blijft de school deels open. De leerlingen van het tweede, vierde en zesde leerjaar die mogelijk in contact kwamen met de besmette leerlingen en leerkrachten, blijven deze (korte) schoolweek thuis. “De kleuterschool blijft gewoon open, daar werden geen besmettingen vastgesteld. De leerlingen die wel op school zijn, worden nu woensdag getest wanneer de testbus langskomt. Het gaat over het eerste, derde en vijfde leerjaar. Zij komen haast nooit in contact met leerlingen uit de ‘even’ klassen”, zegt De Caluwe.

De directrice is verbaasd opnieuw besmettingen vast te moeten stellen: “Op onze school gelden heel strenge maatregelen voor zowel leerkrachten als leerlingen. Zo is de leerkrachtenkamer bijvoorbeeld dicht en wordt alles veelvuldig ontsmet, meer kunnen we niet doen.”

Zo lijkt het virus deze en vorige week de Bonheidense scholen goed bij het nekvel te hebben. Verleden week nog werden een aantal besmettingen vastgesteld in de gemeentelijke basisschool Gebo en in kleuterschool Gekko. (evb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio