De eerste Dag van de Bornemnaar was meteen een schot in de roos. 

De eerste Dag van de Bornemnaar was meteen een schot in de roos. © Guy Delforge

Dag van de Bornemnaar wordt wereldreis

Bornem

Het gemeentebestuur van Bornem roept de verenigingen op om zich in te schrijven voor de Dag van de Bornemnaar. Eerder maakte de gemeente bekend dat ze deze zomer zelf geen evenementen zal organiseren tot de tweede Dag van de Bornemnaar op zondag 29 augustus. “Bornemnaars kunnen die dag gratis op reis naar het Breeven”, zegt het gemeentebestuur.

“Op de ‘berg van ’t Breeven’ vinden ze die dag een gestrand vliegtuig en vooral veel vakantieplezier. We hopen dat veel verenigingen daar mee voor willen zorgen. We willen het Breeven – ons vakantieland voor een dag – dan graag opdelen in twee zones: het warme Zuiden en het koelere Noorden.”

“Verenigingen kunnen mee het verschil maken door te zorgen voor speciallekes’ aan hun tent”, klinkt het. “De verenigingen kunnen de Bornemnaars verrassen met Zweedse balletjes, visbroodjes of gemberkoekjes aan de noordkant van ons eiland, of met sangria en patatas bravas aan de zuidkant. Denk ook eens aan iets biologisch of vegetarisch. Alles kan en mag, maar dit jaar willen we graag meer zien dan alleen hamburgers en hotdogs. We willen de Bornemnaars immers meepakken op reis met de daarbij horende gerechtjes, sfeer en animatie. Zo wordt het een fijne afsluiter van de vakantie.”

Verenigingen die willen deelnemen, kunnen dat melden op het formulier op de website van de gemeente. (gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio