Schepen Rik Pets laadt zijn fiets op. Schepenen Bert Wollants en Rik Verwaest houden een oogje in het zeil. 

Schepen Rik Pets laadt zijn fiets op. Schepenen Bert Wollants en Rik Verwaest houden een oogje in het zeil. © Chris Van Rompaey

Elektrische fietsen en scooters opladen kan voortaan gratis

Lier -

Fietsers en scooterberijders kunnen voortaan in de Schapenkoppenstraat terecht om hun elektrische fiets of scooter gratis op te laden. Je hebt dus geen badge meer nodig om het laadpunt te activeren.

Chris Van Rompaey

“Je kon deze laadpaal al enkele jaren gebruiken om elektrische fietsen bij een deugddoende tussenstop op het Zimmerplein weer op te laden. Het blijkt een vaak gebruikte laadlocatie te zijn. De hoge frequentie van het gebruik van zowel de laadpaal voor auto’s als die voor de fiets, toont aan dat de nieuwe vormen van mobiliteit succes kennen. Fietsers konden er terecht als ze een betalende laadpas hadden, maar dat is dus nu niet meer nodig. We lieten de laadpaal ook opfrissen”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

“De stad blijft inzetten op duurzame mobiliteit en het voorzien van elektrische laadpalen kadert in deze visie. Het fietslaadpunt in de Schapenkoppenstraat bevindt zich op een van dé toeristische locaties in onze stad. Het feit dat deze service voor fietsers nu gratis is, zal de frequentie van gebruik alleen nog maar doen toenemen. Op deze manier willen we een extra service bieden voor het (elektrisch) fietstoerisme aan onze stad, net op het moment dat de terrassen mogen heropenen”, benadrukt schepen van Toerisme en Economie Rik Verwaest (N-VA).

Autolaadpalen

Ook de vijftien laadlocaties voor auto’s worden steeds populairder. “De laadpalen op de parkings Wallenhof, Gasthuisvest en Zaat zijn veruit de populairste. Gebruikers maken makkelijk gebruik van deze locaties, wellicht omdat deze laadpalen er al geruime tijd staan. Voor de Zaat speelt de aanwezigheid van een elektrische deelwagen ongetwijfeld ook een grote rol. Recent geplaatste laadpalen worden minder gebruikt, wellicht omdat gebruikers die nog moeten leren kennen”, vermoedt Bert Wollants.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio