Een aantal nabestaanden van overledenen wiens graf werd ontgraven, legden symbolisch een krans neer op de ontruimde zone. 

Een aantal nabestaanden van overledenen wiens graf werd ontgraven, legden symbolisch een krans neer op de ontruimde zone. ©  rr

 

 ©  rr

1 / 2
thumbnail: Een aantal nabestaanden van overledenen wiens graf werd ontgraven, legden symbolisch een krans neer op de ontruimde zone. 
thumbnail:  

Nabestaanden leggen krans op ontgraven kerkhof

Heist-op-den-Berg

Familie en vrienden van overledenen van wie het graf op het kerkhof van Heist-centrum werd ontgraven, legden recent een krans neer op de ontruimde zone. Gemeenteraadslid Marcel Van Hoof (ETA+) klaagde de ontruiming van in totaal ruim vijfhonderd graven meermaals aan.

“Het opschrift op de krans ‘Voor onze dierbare. Samen niet alleen’ is gekozen door de betrokken familieleden en vrienden”, zegt Van Hoof. “We steunen elkaar en tonen respect aan nabestaanden die in de toekomst met dezelfde pijn en miserie zullen worden geconfronteerd. Dat er een zitbank is gezet op de plaats waar de graven ontruimd zijn, voelt aan als een extra kaakslag. Waarom staat die daar? Om naar gras en bloemen te komen kijken? Een begraafplaats is een plaats om te rouwen. Voor natuur stap ik naar het bos.”  (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio