©  Bart Van den Langenbergh

Drie jongeren blijven aangehouden na afpersing van leeftijdsgenoten

Vorselaar

Speurders van lokale politie Neteland arresteerden afgelopen weekend na doorgedreven onderzoek acht jongeren naar aanleiding van feiten van afpersing. Maandag verschenen twee van hen voor de jeugdrechter en één bij de onderzoeksrechter te Turnhout. De minderjarigen werden opgesloten in de gesloten instelling te Mol en Everberg. De meerderjarige werd aangehouden door de onderzoeksrechter en opgesloten in de gevangenis te Turnhout.

Zaterdagavond werden aan het basketbalveld aan de Dreef in Vorselaar jongeren belaagd door een groep jongeren. Zij moesten onder bedreiging van een mes een muziekbox en kledingstukken afgeven. De slachtoffers verwittigden na de feiten onmiddellijk de politie.

Bij een zoektocht in de omgeving arresteerden ploegen van politie Neteland meteen twee verdachten. In het daaropvolgend onderzoek werden nog eens vijf minderjarigen en één meerderjarige gearresteerd. De verdachten, jongeren tussen 15 en 18 jaar, kwamen allemaal uit de regio.

De politie tilt zeer zwaar aan het voorval. Zij onderzoeken of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere feiten.  (jv)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio