© Politiezone Antwerpen

Minderjarige dealers willen drugs verkopen aan politie bij heropening horeca

Antwerpen -

Bij de heropening van de terrassen merkte de Antwerpse politie afgelopen weekend helaas ook hoe enkele personen open en bloot drugs gebruikten op straat. Tijdens toezicht in burger werd de politie zelfs aangesproken met de vraag of ze drugs wilden kopen.

Het wijkondersteuningsteam van de regio West hield anoniem toezicht in de omgeving van het Mechelseplein. Het plein zat zaterdag afgeladen vol, met lange wachtrijen als gevolg. Er werd blijkbaar niet enkel alcohol genuttigd, maar ook drugs in het openbaar. Drie personen kregen een boete omdat ze open en bloot cocaïne gebruikten op straat.

“Tijdens het toezicht werden twee politiemensen aangesproken door twee minderjarigen met de vraag of ze daar hadden afgesproken. Omdat dit een gekende techniek is van drugsdealers om hun klanten te identificeren, werden ze gecontroleerd”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De twee bleken in het bezit van 32 zakjes cocaïne. De drugs werden in beslag genomen, net als de bromfiets waarmee ze zich verplaatsten. De twee 16-jarigen werden voorgeleid bij de jeugdrechter.

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio