De kleuters en het eerste leerjaar van GO! basisschool HIMO op stap voor extra iPads. 

De kleuters en het eerste leerjaar van GO! basisschool HIMO op stap voor extra iPads. © JB

Leerlingen GO! basisschool HIMO wandelen voor digitale kansen voor iedereen

Willebroek -

De leerlingen van GO! basisschool HIMO in Willebroek stappen voor het goede doel. Elke leerling kan zich laten sponsoren. De opbrengst gaat naar het project ‘Schermen voor gelijke kansen’.

Het volledige bedrag gaat naar de aankoop van extra iPads, waarmee de leerlingen aan de slag kunnen in de les. Maandag was het de beurt aan de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar om te stappen in het park Bel Air. Voor hen was er een fotozoektocht met gesponsorde stappen voorzien. Dinsdag 11 mei wandelen de jongens en meisjes van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar op de Finse piste. Hier is elke gestapte ronde gesponsord.

Sabrina Huysmans, directeur van GO! basisschool HIMO, zegt dat school erg inzet op ICT. “Ieder kind in de school moet alle digitale kansen krijgen en zijn of haar weg vinden op de digitale snelweg. Digitaal leren maakt deel uit van ons onderwijs van afstandsleren tot het steeds intensiever gebruik van online leerplatformen”, verduidelijkt ze.

Het in Willebroek gevestigde bedrijf Imerys, wereldleider in de productie van minerale grondstoffen voor de industrie, schenkt de actie ‘Schermen voor gelijke kansen’ van GO! basisschool HIMO in Willebroek alvast 1.000 euro. (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio