Seriemoordenaar Michel Fourniret (79) overleden

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret, bijgenaamd het ‘Monster van de Ardennen’, is maandag overleden. Dat heeft de procureur van Parijs gemeld aan het Franse persagentschap AFP. Fourniret werd 79.

Bron: BELGA

LEES OOK: Michel Fourniret, de seriemoordenaar die 17 jaar lang kon toeslaan met dank aan zijn vrouw

Het Franse ministerie van Justitie liet maandag weten dat Michel Fourniret sinds 28 april in een beveiligde afdeling van het Salpêtrière-ziekenhuis in Parijs ligt. Het ministerie gaf wegens het medisch geheim geen verdere informatie over zijn gezondheidstoestand, al meldden andere bronnen dat de seriemoordenaar ademhalingsproblemen zou hebben gehad.

Volgens Franse media zou Fourniret maandag in een coma gebracht zijn en was al snel duidelijk dat zijn toestand “onomkeerbaar” was. Later op de dag is hij ook overleden, zo meldt de procureur van Parijs nu.

Fourniret, bijgenaamd het ‘Monster van de Ardennen’, kreeg in 2008 levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating voor de moord op zeven meisjes en vrouwen in Frankrijk en in België. Hij gaf ook toe Estelle Mouzin, die in 2003 op 9-jarige leeftijd verdween, gedood te hebben. Het lichaam van Mouzin werd nog niet teruggevonden.