Het nieuwe recreatieve fietspad vertrekt aan de kapel van Rovert en wordt 2,5 meter breed. 

Het nieuwe recreatieve fietspad vertrekt aan de kapel van Rovert en wordt 2,5 meter breed. © EMA

Toeristisch fietspad in de maak om veilig de grens over te steken

Poppel -

Fietsers kunnen vanaf 1 juli veilig en comfortabel de grens oversteken via de Beekseweg in Poppel (Ravels). Tussen de kapel van Rovert en de Nederlandse grens legt een aannemer de komende weken een breed toeristisch fietspad aan.

Eddy Meulemans

De Beekseweg is een landelijke verbindingsweg tussen het dorpscentrum van Poppel en het Nederlandse Hilvarenbeek. “Het is een rustige gemeenteweg die deel uitmaakt van het fietsroutenetwerk”, zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Patrick Van den Borne (CD&V). ”Er passeren dagelijks veel fietstoeristen. Het sluipverkeer is er beperkt omdat een deel van het traject onverhard is. Fietsers kunnen er wel overal op een verharde ondergrond rijden: op de weg of op het afgescheiden fietspad.”

Het nieuwe recreatieve fietspad, dat wordt aangelegd door aannemer Mols uit Arendonk, vertrekt aan de kapel van Rovert en wordt 2,5 meter breed en ongeveer 150 meter lang. De werken starten op maandag 17 mei en duren normaal tot einde juni. Het gemeentebestuur van Ravels trekt er 130.000 euro voor uit. Tijdens de werken wordt de Beekseweg overdag volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Goirle. Fietsers en voetgangers kunnen er wel nog de hele tijd passeren. (ema)

MEER OVER Mobiliteit Kempen