© mph

18-jarige passagier overleden na zwaar ongeval in Lille: bestuurder legde positieve ademtest af

Lille -

Bij een zwaar verkeersongeval op Poeyelheide in Lille zijn maandag even voor 1u vijf personen gewond geraakt. Een van de slachtoffers, een 18-jarige jongeman uit Kasterlee, liep een schedeltrauma op en is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De 21-jarige bestuurder uit Turnhout legde een positieve ademtest af.

Marc Peeters, Hans Otten

Bij het ongeval was maar één voertuig betrokken. De auto was wellicht van Lille op weg naar Poederlee toen de bestuurder in een bocht de controle over het stuur verloor en te pletter reed tegen een boom.

Het zwaargewonde slachtoffer, één van de passagiers, geraakte niet op eigen kracht uit de wagen. Na een lange verzorging ter plaatse werd de jongeman in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij in de namiddag overleden.

De vier andere inzittenden, onder wie de bestuurder, werden met lichte verwondingen afgevoerd en hebben intussen het ziekenhuis mogen verlaten.

De 21-jarige bestuurder van het voertuig testte volgens de politie positief op alcoholgebruik. Vermoedelijk reed hij ook te snel. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. (mph, ho)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio