Politiecombi rijdt op weg naar brand in Lier in op terras

Lier -

De politie van Lier werd zondagavond omstreeks 22u opgeroepen voor een brand in de Frederik Peltzerstraat in Lier. Maar op weg naar de brand ging een politiecombi van de baan en richtte veel schade aan.

Een van de combi’s crashte op de Grote Markt op weg naar de brand. “De combi reed tegen een fietsenstalling, een boom en een deel van een terras en kwam tot stilstand ter hoogte van de Belfiusbank. De interventieploeg kwam met de schrik vrij, maar de persoon die het terras aan het opruimen was, bezeerde zijn knie”, zegt woordvoerster Magalie Derboven van de lokale politie Lier. 

De brandweer kwam ter plaatse om de platgereden fietsenstalling te verwijderen en de brokstukken op te ruimen. Een takeldienst nam de combi mee.

Het onderzoek naar het ongeval zal volgens de procedure gebeuren door een naburig korps, in dit geval de politiezone Berlaar-Nijlen. “De betrokken collega’s waren er alleszins van aangedaan, ze werden opgevangen door collega’s”, zegt Derboven.

De brand in de Frederik Peltzerstraat was trouwens ontstaan aan een friteuse in een appartement boven supermarkt Mondial. De brandweer kon voorkomen dat het vuur uitbreidde, maar er is wel wat rookschade. “De bewoners moesten even geëvacueerd worden, maar niemand raakte gewond”, aldus de politie.

(bepr, tdk) 

Der combi was op weg naar een brand in de Frederik Peltzerstraat. 

Der combi was op weg naar een brand in de Frederik Peltzerstraat. © beprMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio