©  TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vandaag nieuwe coronatests bij Antwerp, Verstraete dan toch niet geschorst

Een belangrijke dag op de Bosuil maandag, want de spelers worden opnieuw op COVID-19 getest. Voor Lamkel Zé en Batubinsika, die sinds vrijdag gedurende minstens zeven dagen in quarantaine zitten, komt de thuismatch van donderdag tegen Club Brugge (18u30) te vroeg.

dige, havg

Avenatti en Boya, die al langer thuiszitten, kunnen mits een negatief resultaat wel opnieuw een selectieplaats opeisen. Hoe dan ook zit de schrik voor nog meer besmettingen er flink in, ook bij coach Vercauteren. “We hopen dat er niemand meer bijkomt, want eens het coronavirus de club binnensluipt… Momenteel beschikken we over nauwelijks dertien spelers uit de A-kern (vanwege ook nog de blessures van Haroun, Gélin, Nsimba en Coopman, red.). De marge is dus klein, en ik denk niet dat we snel jongens zullen recupereren.”

Pas geschorst na drie gele kaarten

Verstraete pakte tegen Anderlecht zijn tweede gele kaart van de play-offs, maar is donderdag niet geschorst tegen Club Brugge. Daar heerste wat verwarring over, want tot afgelopen weekend stond er op de website van de Pro League dat een speler na twee gele kaarten een schorsingsdag zou uitzitten. Die informatie was foutief en werd aangepast. Een schorsing gaat pas in na drie keer geel. Verstraete staat donderdag dus op scherp. Bij Club Brugge is Vanaken de enige die moet opletten voor zijn derde gele kaart.

 

 ©  BELGA

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws