Jill Uytdewilligen en Jim Aernouts konden zaterdag voor de allereerste keer hun Kiekenhoeve open stellen voor publiek.  

Jill Uytdewilligen en Jim Aernouts konden zaterdag voor de allereerste keer hun Kiekenhoeve open stellen voor publiek.  © evdw

Ex-veldrijder Jim Aernouts en zijn Jill debuteren in de Kiekenhoeve

Essen -

Om te kunnen her-openen, moet je eerst open zijn geweest. Dat was niet het geval Jill Uytdewilligen en Jim Aernouts, die sedert begin dit jaar de Kiekenhoeve uitbaten. Afgelopen weekend konden ze na lang wachten eindelijk hun zaak openen.

Jill Uytdewilligen studeerde af aan de hotelschool in Koksijde als chef. De voorbije twee jaar draaide ze al volop mee in de Kiekenhoeve. Samen met partner en oud-veldrijder Jim Aernouts kreeg ze de kans om de zaak over te nemen. Dat gebeurde begin dit jaar. En toen sloot corona alle deuren.   

“Het waren stressvolle maanden”, blikt Jill terug. “Vooral de onzekerheid wanneer we eindelijk aan de slag zouden kunnen, woog zwaar. Meteen hadden we wel tijd genoeg voor wat opfriswerken. Het eerste drukke weekend hebben we ondertussen achter de rug. Vermoeiend, dat wel, maar heel gelukkig dat we aan de slag kunnen.”

Omdat Jill zich bewust was van de sterke punten van het restaurant, besloot ze niets aan de menukaart te veranderen. “We blijven trouw aan de Belgisch-Franse keuken”, zegt ze.

Echtgenoot Jim Aernouts heeft de voorbije maanden de kans gegrepen om zich bij te scholen tot maître d’hôtel. “Dat was natuurlijk vooral een theoretische bijscholing. Maar dit weekend heb ik de kans gekregen om die theorie zo veel mogelijk om te zetten in praktijk. En dat viel best mee!”

(evdw)

www.kiekenhoeve.be


MEER OVER Heropening horeca

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio