Fransman wereldkampioen mountainbike, Pidcock sneller dan Van der Poel

Victor Koretzky heeft de wereldbeker mountainbike in het Zwiterse Albstadt gewonnen. De Fransman haalde het na een langgerekte sprint voor Europees kampioen Nino Schurter. Mathieu van der Poel nam een kanonstart en reed na minder dan een ronde alleen op kop, maar finishte finaal als zevende nadat hij bergop een paar keer moest passen. Een indrukwekkende Thomas Pidcock, die andere veldrijder, eindigde knap als vijfde nadat hij pas vanop de negende rij gestart was.

Maarten Vanhoof

“Het ging vrij goed”, zei Mathieu van der Poel na zijn zevende plaats in Albstadt. “Ik had wel wat last van mijn rug, waardoor ik op de oplopende stukken snel moest gaan zitten en waardoor ik enkel mijn tempo kon handhaven. Ik ben wel snel gestart, maar moest na één ronde een beetje vertragen. Die rugpijn is een euvel dat ik in het verleden wel vaker had tijdens mijn eerste mountainbike-wedstrijd. Maar ik ga het zeker niet als een excuus gebruiken.”

“Ik had liever in het eerste groepje gezeten, maar de zevende plaats is zeker niet slecht om te beginnen. Dat ik niet kon meedoen voor de zege, komt omdat ik conditioneel nog niet op mijn topniveau zit. Om in het mountainbike te kunnen winnen, moet ik echt 110 procent in orde zijn. Mijn zege in de short track op vrijdag is geen referentie voor een wedstrijd van één uur en twintig minuten. Het was zeker niet slecht en ik hoop volgende week in Nove Mesto al iets beter te doen dan vandaag. Dat ik vandaag anderhalf uur diep ben geweest, zal mijn conditie ten goede komen.”

MEER OVER Mathieu van der Poel

Meer sportnieuws