©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen wint belangrijk (en doelpuntenrijk) duel tegen Oostende

KV Mechelen heeft zich na een ware comeback volledig terug in de strijd om winst in de Europe play-offs geknokt. Via uitblinkers Druijf (twee assist) en Storm (twee goals) wiste het een 0-2 achterstand weg en pakte het voor het eerst dit seizoen punt(en) tegen Oostende. Door de zege nadert Malinwa tot op twee punten van de Kustboys en ligt de poule weer helemaal open.

Yannick De Boeck

ONS OORDEEL. Aanval op scherp bij Malinwa, ook Thoelen sterk

De achterstand op leider Oostende van vijf tot twee punten herleiden: dat was de opdracht van KV Mechelen tegen de Kustboys, die zelf mits winst een grote stap richting winst in de Europe play-offs konden zetten. Wouter Vrancken, die zijn 100ste wedstrijd als coach van KV Mechelen vierde, voerde één wissel door ten opzichte van het duel tegen AA Gent. Defour bleek onvoldoende fit na zijn liesblessure en startte op de bank, Vranckx nam zijn plaats in. Blessin behield dan weer het vertrouwen in de elf die Standard met 6-2 klopten. Hendry raakte speelklaar, maar speelde met een inspuiting in zijn schouder.

Malinwa startte vlijmscherp. Mrabti zonderde Druijf alleen voor Hubert af en de Nederlander werkte koeltjes af. Door de vrees voor buitenspel vierde hij ingetogen en zijn vrees bleek terecht. De VAR bevestigde zijn buitenspel. De Kustboys reageerden via Bataille, die Thoelen een eerste klusje bezorgde. KVM bleef echter de gevaarlijkste ploeg. Een schot van Storm werd in hoekschop gedevieerd, terwijl Druijf onvoldoende bij een voorzet van diezelfde Storm kon.

Duur foutje van Schoofs

Toch was het Oostende dat de openingstreffer voor zijn rekening nam. D’Haese onderschepte een bal van Schoofs bij het uitverdedigen en zo kwam Sakala in balbezit. De Zambiaan kapte Peyre uit en schoof de bal netjes binnen. Een domper voor Malinwa, dat even aangeslagen bleek. Vranckx gaf op een gevaarlijke plaats een vrije trap weg, D’Arpino schoot het leer te centraal op Thoelen. En ook Vanlerberghe stond plots op flanellen benen. Sakala snoepte hem de bal af, maar zijn pass was iets te ver voor Kvasina.

Drie goals in acht minuten

Het doelpunt had het wedstrijdbeeld doen kantelen en toen D’Arpino zich achter een Oostende hoekschop zette, was het alweer bingo. Vranckx liet Theate lopen en Thoelen was geklopt. Malinwa in de touwen? Neen hoor. Net als het hele seizoen bleek ook in dit duel niets zeker. Toen Hairemans een balletje haarfijn richting Druijf mikte, bleef de Nederlander handig in balbezit. Hij serveerde Storm zijn negende van het seizoen, al had de Maldegemnaar dubbel geluk, want de bal zoefde door de benen van zowel Hendry als Hubert. En net als vorige week tegen Gent was eentje geentje. Na een mooie collectieve aanval speelde Schoofs Druijf vrij op rechts. Zijn bal vond de prima infiltrerende Mrabti, die de bordjes in evenwicht stelde. Zo had KVM zich in een mum van tijd weer in de partij geknokt.

En het spektakel bleef duren. Oostende zag sterretjes en op pass van Mrabti kon Hairemans de netten alweer doen trillen, zij het opnieuw uit buitenspel. Toch was het ook achteraan opletten geblazen voor de thuisploeg. Door het hoge spel mocht Sakala op Thoelen afstormen. Vanlerberghe dreef hem voldoende naar buiten om erger te voorkomen. In de slotseconden van de eerste helft dreigde KVO nog via een kopbal van Kvasina en een schotje van Sakala, maar Thoelen bleef overeind.

Meer van dat in de tweede helft. Het duurde niet lang voor uitblinker Druijf een nieuwe bal in de zestien pompte. Mrabti knalde de bal aan de tweede paal onbesuisd over. De Gegenpressing waar Oostende Malinwa en vele andere tegenstanders in de reguliere competitie pijn mee deed, kwam er veel minder uit. Zo bleef geel-rood zich makkelijk tot in de zone van de waarheid voetballen. Druijf dook op voor Hubert, die redding bracht. KVM kon best een zege gebruiken en bleef de forcing voeren. Toen Storm over de voet van Hjulsager leek te gaan, wees Van Driessche naar de stip. Druijf en Vanlerberghe bikkelden om het leer, maar de heise bleek onnodig want de na tussenkomst van de VAR annuleerde Van Driessche de penalty. Storm kreeg geel voor een schwalbe.

Laatste woord

De Oostendse verdediging bleef wankel en tien Schoofs Storm diep stuurde, was het alweer code rood. De Mechelse winger kapte Tanghe uit en bracht Malinwa op voorsprong. De comeback was een feit maar de drang naar voren ging niet liggen. Er ontvouwde zich een waar schietkraam in de Oostendse rechthoek, maar noch Walsh, noch Mrabti, noch Hairemans konden de netten een vierde keer doen trillen. Het brak KVM bijzonder zuur op, want toen Vanlerberghe iets te enthousiast uitstapte, kon Sakala Hjulsager aanspelen. De draaischijf van KVO knalde de 3-3 vanuit een scherpe hoek binnen. Nog was het niet gedaan, want Vanlerberghe himself maakte zijn foutje goed. Met een afstandsschot zette hij zijn team weer op voorsprong. En het bleef smullen geblazen tot het laatste fluitsignaal. Eerst schoot Ndicka ei zo na de 4-4 binnen, maar het waren de Mechelse invallers die de match definitief beslisten. Kaya schotelde De Camargo zijn negende van het seizoen voor. Zo voetbalde KVM zich in een waar spektakelstuk naar een belangrijke driepunter en doet het weer helemaal meet in de strijd om Europa.

    MEER OVER KV Mechelen

    Meer voetbalnieuws