©  BELGA

Lefevere bevestigt dat Bennett vertrekt bij Deceuninck-Quick Step

Sprinter Sam Bennett vertrekt bij Deceuninck-Quick Step na dit seizoen. Dat heeft manager Patrick Lefevere zopas bevestigd aan onze redactie bij de start van de tweede etappe van de Giro. Die kwam ook nog eens terug op de ‘vertrouwelijke ontmoeting’ tussen Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. “Richard Plugge en de woordvoerder van Jumbo-Visma kwam, terwijl Groenewegen ook nog twee advocaten mee had. Fabio zat daar alleen met zijn advocaat.”

md, wvo, wic

Lefevere deed zijn boekje open in Italië. Gefrustreerd omdat hij de Ierse sprinter Sam Bennett op het einde van dit seizoen alweer ziet vertrekken. In de Tour de France van vorig jaar was de Ierse sprinter nog goed voor de groene puntentrui. “Hij wil niet weg, maar ik heb niet zoveel geld als de anderen”, vertelde Lefevere. “Of het alleen maar om geld draait, moet je aan hem vragen. Maar hij heeft al gezegd dat hij vertrekt. Dat is het leven, het zijn profs.”

De baas van Deceuninck-Quick Step sprak ook over de terugkeer van Dylan Groenewegen in het peloton nadat die zijn sprinter Fabio Jakobsen zwaar ten val gebracht had in de Ronde van Polen vorig jaar. “Ik blijf bij mijn standpunt over hem: iemand zal hiervoor moeten betalen en dat zal ik niet zijn.” Groenewegen had eerder laten verstaan dat hij en Jakobsen elkaar weer recht in de ogen konden kijken, maar daarna liet de renner van Lefevere op sociale media verstaan teleurgesteld te zijn over de houding van zijn landgenoot. “Fabio (Jakobsen, red) had me pas op het laatste moment ingelicht dat hij erop zou reageren. Ik heb hem aangeraden het niet te doen, maar ik begrijp hem wel. Zijn ontmoeting met Groenewegen was vertrouwelijk, daar weid je niet over uit”, aldus Lefevere.

 

 ©  md

De ‘vertrouwelijke ontmoeting’ bleek ook bijgewoond te worden door een aanzienlijke delegatie van het team van Groenewegen. “Bij die ontmoeting was plots ook Richard Plugge aanwezig (de ploegmanager van Jumbo-Visma, het team van Groenewegen, nvdr), samen met de perswoordvoerder, en dan bracht Groenewegen nog eens twee advocaten mee”, vertelde Lefevere. “Fabio zat daar alleen met zijn advocaat, die dan nog niet eens die van ons (van Deceuninck-Quick Step, red) was. Laat staan dat ik er zelf bij was. Of Fabio overdonderd was? Hij was nog veel meer geschokt dat Groenewegen niet eens het woord ‘sorry’ over zijn lippen kreeg.”

Meer sportnieuws