Jos Hermans (96) uit Puurs, eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden

Puurs-Sint-Amands -

Jos Hermans uit Puurs, de allereerste Belg die een vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend in ons land, is overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. “Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

Jos Hermans werd op maandag 28 december als allereerste Belg gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat gebeurde met het Pfizer-vaccin. Op 18 januari kreeg hij de twee inspuiting. Hij was daarna volledig beschermd.

Niet door corona

Hermans sukkelde al een tijd met zijn gezondheid. Hij zou recent ook een drietal weken in het ziekenhuis gelegen hebben, maar kon daarna terugkeren naar het woonzorgcentrum Sint-Pieter, vlak bij de fabriek van Pfizer in Puurs. Daar is de 96-jarige bewoners in de nacht van zaterdag op zondag ingeslapen.

“Zijn overlijden heeft niets te maken met het coronavirus”, zegt burgemeester Van den Heuvel. “Er is geen uitbraak van het virus in het woonzorgcentrum.

Jos Hermans was de oudste bewoner in woonzorgcentrum Sint-Pieter. De voormalige boer was bijzonder trots dat hij als eerste een prik kreeg. De directie koos Jos uit omdat hij zich altijd strikt aan de maatregelen hield. (wabo, red)

LEES OOK: Jos Hermans (96) uit Puurs krijgt als eerste Vlaming coronavaccin: “Ik voel me 30 jaar jonger”

MEER OVER Coronavirus