Said Djibet van Ciconia met schepen voor Lokale Economie Véronique D’Exelle vieren de opening van de terrassen.  

Said Djibet van Ciconia met schepen voor Lokale Economie Véronique D’Exelle vieren de opening van de terrassen.  © jaa

Na de vaccinatiecampagne opnieuw focus op Ciconia

Schoten

Saïd Djibet is sinds enkele maanden in het straatbeeld te zien op grote affiches met ontblote arm en gebalde vuist. Hij werkt op die manier mee aan de originele campagne van de gemeente waarbij bekende Schotenaren worden ingeschakeld uit diverse sectoren om andere dorpsgenoten te overtuigen om zich toch zeker te laten vaccineren.   

Maar zaterdag had Saïd zijn armen en alle andere ledematen weer meer dan nodig om de vele klanten te bedienen die zaterdag al meteen naar Ciconia waren gekomen, zijn brasserie tegenover het Vordensteinpark. Met onder meer nomadententen en terrasverwarmers zorgden Said en zijn team ervoor dat de gretige bezoekers hun eerste horecabezoek sinds zeven maanden in optimale omstandigheden konden beleven.

Onder meer schepen van Lokale Economie Véronique D’Exelle (N-VA) passeerde in Ciconia om de lokale horecaondernemer een hart onder de riem steken en hem te feliciteren met zijn veerkracht en coronaveilige aanpak. Om 22 uur werd iedereen, zoals de regels opleggen, beleefd huiswaarts gestuurd.

(jaa)MEER OVER Heropening horeca

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio