Duikers tweemaal ingezet voor zoekacties in Willebroek en Mechelen, maar telkens vals alarm

Mechelen, Willebroek -

Duikers van de brandweer rukten zondagochtend omstreeks 2u uit naar de Antwerpsesteenweg in Willebroek omdat gevreesd werd dat iemand in de beek was gesukkeld. Een paar uur later werd dan weer gezocht naar een mogelijk slachtoffer in de Dijle in Mechelen, ook deze keer bleek het loos alarm.

De melding van de gevonden fiets in Willebroek werd meteen ernstig genomen, want er waren verontrustende elementen. “In de onmiddellijke omgeving van de beek werden ook nog een pet en een bril gevonden. Dat was verontrustend omdat dat kon wijzen dat een persoon in de beek was terechtgekomen. Daarom werd het zekere voor het onzekere genomen en werd er een zoekactie georganiseerd. Daarbij werden naast duikers van de brandweer ook een speurhond ingezet”, zegt Dirk Van de Sande van politiezone Mechelen-Willebroek.

Uiteindelijk kon er in het water geen slachtoffer worden aangetroffen. De man die als mogelijk slachtoffer werd aanzien bleek gewoon thuis te zitten. “We hebben aan de hand van het fietslabel de eigenaar van de fiets kunnen identificeren. Het nummer leidde naar een fietshandelaar in Bornem. Met de hulp van de collega’s uit de politiezone Klein-Brabant hebben we de handelaar ’s nachts kunnen bereiken en hebben we via hem de eigenaar van de fiets kunnen vinden. De man was gewoon thuis, hij was levend en wel. Hij had zijn tocht naar huis te voet verdergezet”, aldus de politie.

Omstreeks 8.30u zondagochtend werd de politiezone Mechelen-Willebroek opnieuw gealarmeerd voor iemand die mogelijk in het water was gesukkeld, deze keer in het centrum van Mechelen. Ter hoogte van de Zoutwerf had een getuige een omgekantelde kano zien drijven op de Dijle. Ook hier werd uit voorzorg een zoekactie gestart waarbij opnieuw duikers van de brandweer werden ingezet. Rond 10u werd de zoekactie stopgezet. “Ook hier zijn geen verdachte elementen gevonden. Waarschijnlijk gaat het om een flauwe grap waarbij een kano in het water is terechtgekomen”, zegt Van de Sande. (bepr, tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio