Sluiting terrassen verliep relatief rustig in Antwerpen, politieman gewond na vechtpartij

Antwerpen -

De sluiting van de horeca in de Antwerpse binnenstad verliep zaterdagavond ondanks de grote drukte relatief rustig. De politie hield overal een oogje in het zeil en moest hier en daar tussenkomen om een brandje te blussen. Eén politieman kreeg meerdere vuistslagen van een caféganger en is twee dagen arbeidsongeschikt.

jtp

Grote Markt, iets na 21.30u zaterdagavond. In café Den Engel is net het laatste rondje ingegaan. “Het was een superdag, ondanks het mindere weer eerder vandaag. We gaan terug richting het normale leven”, vertelde een opgetogen cafébazin Linda Van Heymbeeck. “Het is natuurlijk jammer dat we al om 22u moeten sluiten, maar ik vind dat we de regels moeten respecteren. Morgenochtend staan we opnieuw klaar.”

Op het terras van Den Engel hangt een positieve sfeer, met enkel blije gezichten omdat de horeca weer open mag. Iets verder op de Grote Markt gaat het er wel luider aan toe. Rond kwart voor tien stappen twee politie-inspecteurs een café binnen met de vraag om de luide muziek stilaan af te bouwen. Ze worden getrakteerd op luid gejoel, maar iets na 22 uur sluiten alle cafés er zonder grote problemen de deuren.

Val uit lantaarnpaal

Op de Groenplaats moet de Antwerpse politie wel ingrijpen. “Daar kwamen we tussen voor een vechtpartij. Een van de verdachten nam de vlucht en deelde twee vuistslagen uit aan een politieman. Hij werd overmeesterd en opgepakt”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. De man, geen onbekende voor politie en justitie, wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De politieman is twee dagen arbeidsongeschikt.

Op de Groenplaats verliep de sluiting van de terrassen niet zonder slag of stoot. 

Op de Groenplaats verliep de sluiting van de terrassen niet zonder slag of stoot. © jtp

Rond 22.30u rukken de hulpdiensten uit naar de Marnixplaats voor een gewonde jongeman. Hij was in een lantaarnpaal geklommen en enkele meter naar beneden gevallen. Het slachtoffer werd, bij bewustzijn maar wel gewond, naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpdiensten op de Marnixplaats. 

Hulpdiensten op de Marnixplaats. © bvb

Na het sluiten van de terrassen duurde het enige tijd voor alle pleinen leegliepen. Het meeste volk bleef hangen op het Mechelseplein, de Leopold de Waelplaats, aan het MAS en op de Kaaien. De hotspots van de voorbije weken dus.

Volgens de Antwerpse politie verliep de rest van de avond wel zonder noemenswaardige problemen. “Natuurlijk kwamen we hier en daar tussen wanneer groepen te groot leken te worden of wanneer de potjes dreigden over te koken. Voor veel mensen ging het eerste terrasbezoek immers gepaard met de nodige alcoholconsumptie”, zegt Migom nog.

LEES OOK: Grote drukte in Brussel, Antwerpen, Gent en Leuven na sluitingsuur horeca

MEER OVER Meest gelezen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio