©  Getty Images/iStockphoto

Fietsendief met zadel in de hand blijkt vrij onder voorwaarden

Berchem -

Het wijkteam Berchem van de Antwerpse politie heeft vrijdag een fietsendief opgepakt die uitvoerig gekend stond. De man was in de omgeving van Berchem station aan het fietsen op een damesfiets met een ander fietszadel in de hand.

Toen de politie de man wilde aanspreken, werd hij agressief en zette hij het tot tweemaal toe tevergeefs op een lopen. “De man bleek vrij onder voorwaarden en was uitvoerig gekend bij de politie. Hij had handschoenen op zak en materiaal dat gebruik kan worden om fietsdiefstallen te plegen. In zijn rugzak stak een fietspomp, een fietslicht en een bijl”, aldus de politie.

Bij enkele huiszoekingen trof de politie meerdere gestolen fietsonderdelen aan. “De man kon ook gelinkt worden aan een recente diefstal in de kelder van een woning”, klinkt het. De politie kon al een slachtoffer identificeren, die kreeg zijn op maat gemaakte fietsonderdelen terug. Het wijkteam probeert ook de andere slachtoffers terug te vinden. De 33-jarige verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio