Nele Moris van De Maanwandelaars en gast Aykut Tuncay in de fietsbib. 

Nele Moris van De Maanwandelaars en gast Aykut Tuncay in de fietsbib. © Filip Spoelders

De Maanwandelaars organiseren fietsbib en Café Repair

Boechout -

De Maanwandelaars, een initiatief dat opvang biedt aan personen met een verstandelijke beperking, opent een fietsbib en verzamelpunt voor Café Repair in Boechout.

Het project komt tot stand in samenwerking met het gemeentebestuur. De locatie bevindt zich achter het woonhuis van De Maanwandelaars aan de Heuvelstraat. “Voor ons is het belangrijk dat onze gasten mee helpen aan dit sociaal en inclusief project”, vertelt Nele Moris van De Maanwandelaars.

Voor een jaarabonnement van 40 euro kunnen gezinnen fietsen lenen voor hun opgroeiende kinderen. Ook wiens fiets gestolen is, kan een fiets verkrijgen om een periode te overbruggen.

“Café Repair werkt door corona online met inzamelpunten voor het te herstellen materiaal. Dat zal voortaan hier gebeuren. Klanten kunnen hun toestellen brengen en wij vangen ze op om naar een lokale hersteller te brengen.”

In het najaar zal ook het voedseldeelpunt voor de gemeente Boechout zijn onderkomen vinden bij De Maanwandelaars.

“Deze gemeente heeft de meest kwetsbare personen altijd in haar hart gesloten en ondersteund. Met dit project werken we aan de integratie van deze mensen. Ze verrichten nuttig werk en ze geraken ingeburgerd in de buurt”, voegt welzijnsschepen Els Augustinus er aan toe.

(fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio