© ATV

Besmettingen in scholen doen coronacijfers in zuidrand stijgen

Naar aanleiding van het heropenen van de terrassen lanceert burgemeester Erik Broeckx (N-VA) van Mortsel de oproep om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. Hij doet dit nu het aantal besmettingen in zijn stad en in de buurgemeenten in stijgende lijn is.

fisp

Burgemeester Broeckx doet deze oproep in naam van alle burgemeesters uit de gemeenten van eerstelijnszone ZORA. Hierbij behoren naast Mortsel ook Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Borsbeek. 

“We kennen een flinke stijging in onze zone en die is voor een groot deel te verklaren door uitbraken in de scholen. In iedere gemeente is er wel een klas of zelfs een hele school die gesloten is. In Mortsel hebben we de Parkschool en De Tandem, in Lint Mater Christi, in Hove Regina Pacis, Altena in Kontich en Andreas Vesalius in Edegem”, geeft de burgemeester aan.

Momenteel is er geen reden aan te geven waarom net de scholen gelijk getroffen worden. “Ik kan enkel melden dat onze vaccinatiecampagne op volle toeren draait. De 65-plussers zijn bijna afgerond en in de tweede helft van mei breiden we ons vaccinatiecentrum verder uit.

Daarnaast moet ik duidelijk maken dat we er nog niet zijn. Op vraag van de huisartsen doe ik de oproep om voorzichtig te blijven, zeker met de opening van de terrassen.”

MEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio