Het Mariabeeld staat centraal in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk. 

Het Mariabeeld staat centraal in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk. © Dirk Vertommen

Mariabeeld in Mechelse Hanswijkbasiliek omgeven door bloementroon

Mechelen -

Meimaand Mariamaand en ondanks de beperkingen maakt de geloofsgemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk in Mechelen er het beste van. In de basiliek is het miraculeuze Mariabeeld omgeven door een bloementroon. Zondag kan je online ook een Mariaviering volgen.

Door de coronacrisis zijn er voor het tweede jaar op rij geen vieringen of groepsbedevaarten mogelijk. Maar zoals ieder jaar staat het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk wel centraal in de prachtig gerestaureerde basiliek. “Bezoekers kunnen in een grote kring rond het beeld zitten, zoals kinderen rond hun moeder”, zegt Fernand Verreth van de geloofsgemeenschap.

Het Mariabeeld is naar goede gewoonte ook omgeven door een bloementroon en door elektrische kaarsen. “Echte kaarsen branden bij het beeld is niet toegestaan, maar het kan wel veilig in de kaarsenkapel achteraan in de basiliek”, vertelt Verreth. Voorlopig zijn er in de basiliek maximum vijftien personen tegelijk welkom.

In de basiliek kan je rond Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk zitten. 

In de basiliek kan je rond Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk zitten. ©  Dirk Vertommen

Ook de Hanswijkprocessie kan opnieuw niet uitgaan, maar online kan je zondag 9 mei om 15u wel rechtstreeks een Mariaviering volgen. Die wordt voorgegaan door monseigneur Koen Vanhoutte, die het gezelschap krijgt van enkele zingende engelen en beelddragers. De uitzending begint om 14.25u met enkele archiefbeelden uit de Cavalcade van 2013. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio