Nick Ronsse en zijn collega Bert Sophie verwelkomen gasten op een gezellige binnenkoer. 

Nick Ronsse en zijn collega Bert Sophie verwelkomen gasten op een gezellige binnenkoer. ©  Dirk Vertommen

Het Bestek serveert groenten met frisse touch

Mechelen -

Voor Nick Ronsse (33) breekt een grote dag aan. Maandenlang heeft hij gewerkt aan zijn eerste eigen horecazaak: Het Bestek op de Melaan in Mechelen. Nu kan hij zijn lunchbar met de focus op groenten openen. Voorlopig enkel op het terras, maar dat kan de pret niet drukken.

Nick Ronsse heeft het voormalige café Equator grondig verbouwd om er een aantrekkelijke groene oase van te maken. Zijn vrouw Anneleen Teck, die in de Onze-Lieve-Vrouwestraat bloemen- en plantenzaak De Stek runt, heeft de moswand bijna afgewerkt. “Enkel de tafels binnen moeten we nog plaatsen. Maar omdat we voorlopig alleen het terras uitbaten, is dat geen probleem”, vertelt Nick.

Iets eten, kan je op een binnenkoer achter de zaak. “Qua capaciteit ligt het terras daar in het verlengde van de ruimte die we normaal binnen hebben. Er kunnen ongeveer 28 gasten zitten.” Op zijn kaart vind je vooral veel groenten. “Ik ga voor frisse gerechten. Het is mijn bedoeling om te werken met kruiden en specerijen die mensen wel van naam kennen, maar die ze nog niet echt op hun bord hebben gehad”, legt Nick uit.

Het interieur van de zaak is zo goed als klaar. 

Het interieur van de zaak is zo goed als klaar. ©  Dirk Vertommen

Vanaf ’s namiddags half drie of drie uur kunnen klanten iets bestellen op het terras aan de Melaan. “Je kan dan ook een taartje met koffie bestellen”, zegt Nick. Hij kijkt er naar uit. “Ik ben superblij dat we kunnen beginnen, zodat we aan de mensen kunnen laten zien wat wij in onze mars hebben.”

Het Bestek op de Melaan 40 is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.30 tot 17u. Donderdagavond is de zaak open tot 22u.  (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio